03
mei
2019
|
13:44
Europe/Amsterdam

Zin om je woning te transformeren?

Kies ervoor om langetermijn veranderingen door te voeren

Net zoals we onze kledij aanpassen wanneer trends veranderen, is het makkelijk om voor snelle oplossingen te kiezen om je huis te transformeren. Zo kiezen we vaak om te herschilderen of het meubilair te veranderen, door een tekort aan tijd en omdat we graag meteen verandering zien. Deze schoonheidsoplossingen kunnen snel resultaten opleveren, maar maken misschien geen verschil meer van zodra het nieuwe eraf is. Langere projecten kunnen vervelend lijken, maar meer dan 1 op de 4 (29,3%) heeft spijt van een impulsaankoop, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om na te denken over wat het beste is voor je huis en zo te voorkomen dat je later spijt krijgt van je keuze. 

Licht gebruiken om je woning te transformeren is een verandering op lange termijn die het indoor klimaat verbetert. Het is de extra investering zeker waard, want je geniet er nog jaren van! Het plaatsen van een VELUX dakraam verhoogt de hoeveelheid daglicht in je huis, helpt bij het controleren van de temperatuur en bijdraagt tot een betere luchtkwaliteit. Daglicht en frisse lucht zorgen er niet enkel voor dat je je comfortabel voelt in je woning, het kan ook nieuwe dimensies toevoegen en het gevoel van ruimte maximaliseren, op manieren die je nog niet eerder ontdekte. 

Daglicht helpt ons bij het voelen van veranderingen in de dag, seizoenen en het weer. Een snelle oplossing kan verleidelijk zijn, maar overweeg voor je eraan begint om te kiezen voor een langetermijnoplossing die je huis continu een aangenamere plek maakt, ver voorbij het effect van een likje verf, vertelt Maja Marlier, Directrice Communicatie en Marketing bij VELUX. 

Woning omgetoverd dankzij natuurlijk daglicht  
Het gezin van Christophe en Stéphanie had na de geboorte van hun derde kind nood aan meer ruimte. Ze profiteerden van de uitbreidingswerken aan hun woning om extra dakvensters te installeren.  

Woning voor

Woning na met extra VELUX dakvensters 

Zo was de kamer van zoon Louis eerst smal met een laag schuin plafond: “Zijn kamer bevond zich onder het dak. Het was niet mogelijk om overal recht te staan, en zowel het zicht naar buiten als de lichtinval waren beperkt. Daarom besloten we het dak te verhogen en zo de kamer te vergroten”, aldus mama Stéphanie. De architect koos voor het VELUX platdakvenster met CurveTech®-technologie: het gebogen glas ziet er bijzonder elegant uit, zorgt dat het regenwater goed wegstroomt en garandeert een optimale lichtinval. De eigenaars maakten de logische keuze voor de elektrische INTEGRA®-versie met ventilatiefunctie. Zo kunnen ze de verluchting optimaal regelen en de verduistering aan binnen- en buitenkant op afstand bedienen. Dit systeem is ook uitgerust met een regendetector, waardoor het venster automatisch kan worden gesloten wanneer het begint te regenen. 

Kamer Louis voor

Kamer Louis na met VELUX platdakvenster 

Het gezin maakte van de gelegenheid gebruik om ook de traphal aan te pakken. Daar was geen enkel raam, en tot op het gelijkvloers was er zo goed als geen lichtinval. Daarom werden boven de trap twee nieuwe VELUX dakvensters geïnstalleerd, die van de traphal een echte lichtkolom maken. 

Voor meer comfort kozen de eigenaars voor VELUX INTEGRA® dakvensters met bediening vanop afstand. De hoge plaatsing van de vensters zorgt bovendien voor een schoorsteeneffect wanneer je ze opent: aangezien warme lucht altijd stijgt, kan de lucht die beneden binnenkomt nu door het dak weer naar buiten. Dat effect is extra handig voor een goede ventilatie – met een verkoelende werking in de zomer – én voor een optimale luchtkwaliteit het hele jaar door. 

Kamer Victoria voor 

Kamer Victoria na, met VELUX INTEGRA dakvensters

Christophe en Stéphanie wonen nu met hun drie kinderen in een modernere, ruimere woning met meer licht en betere verluchting. “Dankzij de verbouwing hebben we vandaag 50 m² glasoppervlakte, terwijl dat daarvoor slechts 10 m² was. Dit heeft ons huis helemaal veranderd. Overal is er daglicht, waardoor de woning veel aangenamer is om in te leven”, vertelt Christophe. Benieuwd hoeveel glasoppervlak je minstens nodig hebt in een ruimte om je goed te voelen? VELUX helpt je graag met de berekening: https://goedthuis.velux.be/profiteer-van-je-gedeeltelijke-renovatie-om-meer-licht-binnen-te-halen 

 

Je eigen renovatieplannen 

Denk voor je begint met het plannen van je renovatie even na over waar je graag een betere ruimte zou creëren. Zou bijvoorbeeld een woning met meer daglicht zoals die van Christophe en Stéphanie iets voor jou zijn? Bekijk ook of er delen zijn in je huis waar de luchtkwaliteit beter kan. Kamers zoals de bad- en slaapkamer zijn aangenamer wanneer ze goed geventileerd worden. Probeer ten slotte donkere plekken die meer licht nodig hebben te identificeren en te transformeren zodat je er op een nieuwe manier van kan genieten en gebruik van kan maken. Lichttunnels zorgen voor een betere lichtinval, ideaal voor kleinere ruimtes zoals de gang. Grotere ruimtes zoals de keuken of de woonkamer kunnen ruimer en helderder aanvoelen dankzij een dakraam. 

 

Je kan de volledige case study hier lezen: https://nieuws.velux.be/woning-omgetoverd-dankzij-natuurlijk-daglicht/    

Bezoek de VELUX website en onze blog om meer te weten te komen over hoe je je woning kan transformeren :
https://www.velux.be/ & https://goedthuis.velux.be  

 

Contactgegevens:
Sabine Pauquay 
Public Affairs Manager 
sabine.pauquay@velux.com 
+32 475 80 60 06 

Over de VELUX Group 
De VELUX Group maakt al meer dan 75 jaar woningen over de hele wereld leefbaarder door te zorgen voor optimale daglichttoetreding en ventilatie door het dak. Ons productprogramma omvat dakramen, lichtkoepels en lichtstraten, raamdecoratie en zonwering, rolluiken en slimme bedieningssystemen. Al die producten dragen bij aan een gezond en duurzaam binnenklimaat, voor wonen en werken, voor spel en ontspanning. Onze 11.000 medewerkers zijn wereldwijd actief in verkoop- en productievestigingen in meer dan 40 landen. De VELUX Group is onderdeel van VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en doneerden de VELUX FOUNDATIONS 170 miljoen euro aan verschillende goede doelen. Ga voor meer informatie naar www.velux.be.