Wavre,
01
maart
2016
|
14:09
Europe/Amsterdam

Batibouw 2016 komt eraan!

“Meer wit, meer licht, meer leven”

Samenvatting

 

Dit jaar richt VELUX, de specialist in dakvensters en -accessoires, het accent op drie hoofdthema's.Drie productnieuwigheden, het RenovActive project en een grote fotowedstrijd. 

1. WIT, de nieuwe standaard in VELUX dakvensters

Op Batibouw 2016 stelt VELUX zijn dakvenster in wit geverfd hout voor. Deze nieuwe afwerking verlicht het interieur en biedt talloze decoratieve mogelijkheden. Wetende dat 85% van de muren in België wit zijn, past het dakvenster in wit geverfd hout perfect in de hedendaagse interieurs.

Getest op alle aspecten, onder meer in extreme condities van zon en vochtigheid, beantwoordt het dakvenster met binnenafwerking in wit geverfd hout perfect aan de reputatie van het merk op vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid.

125972-01-LDe witte acrylverf op waterbasis, die het hout van hoge kwaliteit bedekt, is een innovatieve verfformule, die bestendig is tegen UV-stralen. Hierdoor kan de kleurstabiliteit doorheen de tijd worden gegarandeerd. Elk onderdeel wordt individueel geverfd voor assemblage, wat een uniforme afwerking garandeert en waardoor het hout natuurlijk kan bewegen zonder barsten in de verf te veroorzaken. Bovendien wordt het venster behandeld tegen vocht en schimmel, waardoor het lang gezond blijft.

Vanaf maart 2016 zal wit geverfd hout de nieuwe standaard worden voor de binnenafwerking van de VELUX dakvensters. De afwerking, in hout omhuld met wit afgelakt polyurethaan, gekenmerkt door zijn onderhoudsvriendelijkheid, is ideaal voor de vochtige ruimtes van de woning. De afwerking in gevernist hout blijft beschikbaar op aanvraag.

Wit wordt door VELUX dus resoluut naar voren geschoven. De nieuwe en hoogwaardige binnenafwerking kan elke ruimte verfraaien en past perfect bij andere kleuren en materialen in de woning.

Richtprijs: vanaf €258 exclusief btw en installatie.

 

2. Meer licht bij platte daken met het nieuwe vlak platdakvenster van VELUX

Het nieuwe vlak platdakvenster zal op Batibouw 2016 worden voorgesteld. Dit designvenster is ideaal om het natuurlijke licht maximaal in huis binnen te laten, en biedt talloze praktische voordelen.

Het vlak platdakvenster is beschikbaar in 8 verschillende afmetingen en in een vast of een elektrisch openende versie.

Deze oplossing is geschikt voor dakhellingen van 5° tot 15° en is voorzien van een esthetisch geïntegreerde geharde ruit van 4 mm dikte. De zwarte randen en discrete profielen in aluminium geven het dak een elegante toets. Voor daken met een hellingshoek tussen de 0° en 15° stelt VELUX zijn platdakvenster met afdekschelp voor.

Dankzij het uitstekende isolatievermogen (Uw = 1,4 W/m²K) wordt het warmteverlies doeltreffend beperkt, hetgeen resulteert in een comfortabele binnentemperatuur.

De dubbele veiligheidsbeglazing en het vlak glas aan de buitenkant dempen bovendien in hoge mate het geluid van regen en hagel.

Het venster is duurzaam omdat het is vervaardigd uit kwaliteitsmaterialen. Het kader met aluminium profielen vraagt weinig onderhoud.

Het vlak platdakvenster kan worden voorzien van een VELUX-vouwgordijn om de lichtinval in huis optimaal te regelen.

Richtprijs van een vast vlak platdakvenster: vanaf €505 exclusief btw en installatie.

Verkrijgbaar in 8 verschillende afmetingen.

 

3. Nieuw multifunctioneel verduisterend en isolerend vouwgordijn van VELUX: goed slapen, beter leven

De verandering van het natuurlijke licht in de loop van de dag is cruciaal om ons bioritme te bewaren en heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een huis dat baadt in natuurlijk licht, biedt een stimulerende sfeer binnenshuis. Omgekeerd is het belangrijk dat de slaapkamer volledig donker is om van een goede nachtrust te kunnen genieten. Het is dus belangrijk om vensters met een doeltreffende verduisteringsoplossing uit te rusten.

Het nieuwe VELUX multifunctioneel vouwgordijn voorkomt dat licht binnenvalt, dankzij de verduisterende stof met dubbele plooi. De slaapkamer is zo volledig donker en draagt bij tot een betere nachtrust zodat we klaar zijn voor een nieuwe dag.

Het isolerend vermogen van het VELUX multifunctioneel vouwgordijn werd verbeterd: de honingraatstructuur met aluminium tussenlaag beperkt het gevoel dat er koude binnenkomt van buitenaf en zorgt ’s winters voor maximaal comfort binnen.

Om het multifunctioneel vouwgordijn zo goed mogelijk aan te passen aan het interieur of om kamers een decoratieve toets te geven, heeft VELUX een gamma met 12 kleurschakeringen voorzien.

Het multifunctioneel vouwgordijn is niet alleen elegant, maar ook flexibel: het kan op elke hoogte worden geplaatst zodat men de lichtinval kan aanpassen aan de behoeften en het moment van de dag.

Dankzij het unieke Pick&Click®-systeem waarmee alle dakvensters van VELUX zijn uitgerust, kan het multifunctioneel vouwgordijn gemakkelijk worden geïnstalleerd. Het kan zonder problemen aan het venster worden aangepast, wat ook het model moge zijn. Men dient enkel het bovenste deel van het multifunctioneel vouwgordijn te installeren in de vooraf gemonteerde steunen, en vervolgens de profielen vast te schroeven

Het nieuwe VELUX multifunctioneel vouwgordijn creëert een aangename en comfortabele binnenhuisomgeving, met een optimale verduistering en doeltreffende isolatie.

Richtprijs: vanaf €81 exclusief btw.

Verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren.

 

4. RenovActive: het betaalbare, duurzame en reproduceerbare renovatieproject

Naar schatting wonen 80 miljoen Europeanen in vochtige en ongezonde gebouwen en hebben 18 miljoen Europeanen last van winterdepressie door gebrek aan daglicht. Het is daarom van essentieel belang om het bestaande Europese gebouwenbestand te renoveren. 90% van die gebouwen zal namelijk in 2050 nog worden gebruikt.

VELUX, meer dan enkel een vensterfabrikant, wil een antwoord bieden op deze uitdaging met RenovActive te Brussel, het eerste voorbeeld van klimaatrenovatie. Dit unieke project heeft als doel om een woning van 80 m², behorende tot de sociale wijk “Anderlechtse Haard”, op een betaalbare en duurzame wijze te renoveren. De ontwikkeling van het architectonisch concept werd toevertrouwd aan ONO Architectuur, die een zowel financieel als technisch toegankelijke verbouwing heeft ontwikkeld.

 

 

 

 

 

RenovActive beantwoordt aan de Active House principes die een evenwicht nastreven tussen wooncomfort, energie-efficiëntie, en een minimale impact op de leefomgeving. Dankzij de renovatie zullen de inwoners van een gezond en comfortabel binnenklimaat genieten, door een optimale hoeveelheid daglicht en een geschikte ventilatie. Een betere energie-efficiëntie wordt bereikt door de goede isolatie en de zonnewering. Hiertoe dragen ook het gebruik van groene energie en zonnepanelen bij. Zo zal het energieverbruik van de hele woning op termijn sterk worden verminderd. Het huis heeft een geraamde netto-energiebehoefte voor verwarming van 25 kWh/m², wat een opmerkelijk resultaat is voor dit type renovatie. Het geraamde verbruik van primaire energie bedraagt 82 kWh/m².

Uiteindelijk zal de milieu-impact van deze klimaatrenovatie sterk worden beperkt: de keuze van de materialen en de installatie van systemen met respect voor de natuurlijke omgeving zorgen ervoor dat RenovActive een minimaal effect heeft op het milieu. Het systeem voor de recuperatie van regenwater maakt een rationeel waterverbruik mogelijk. De zonnepanelen op het tuinhuis zorgen ervoor dat er minder fossiele brandstoffen worden aangesproken.

Bijzonder aan het project is zijn financiële en technische toegankelijkheid. Het budget past binnen het begrotingskader van Brusselse sociale huisvestingsmaatschappijen.

Het project RenovActive dient als voorbeeld voor de renovatie van het Belgische vastgoedpark. Het wil voor bestaande woningen een inspiratiebron zijn, tot denken aanzetten en – zowel op financieel als technisch vlak – een herproduceerbaar concept bieden.

In de lente van 2016 zal het project gedurende een jaar de deuren openzetten voor het grote publiek. Bedoeling is om aan te tonen dat het mogelijk is om te verbouwen op een andere manier: duurzaam, aan een lagere kostprijs en met een positieve invloed op de levenskwaliteit.

De woning zal ten slotte een familie met drie kinderen behuizen, die op sociale huisvesting wachten. Gedurende twee jaar zal de VELUX-groep het huis monitoren, waarbij specifiek het energieverbruik en het comfortgevoel van de inwoners zal worden gemeten. Deze controle zal inzicht verschaffen in de manier waarop de technologieën worden toegepast ten dienste van het welzijn en de gezondheid van de inwoners, en particulieren en professionals de sleutels tot een succesvolle renovatie aanreiken.

Voor meer informatie, surf naar: renovactive.velux.be

 

5. VELUX-fotowedstrijd: « Vereeuwig elk seizoen het zicht vanuit uw dakvenster »

VELUX nodigt zijn klanten uit om deel te nemen aan een fotowedstrijd waarbij ieder seizoen beelden van de mooiste Belgische landschappen kunnen worden ingediend.

Concreet kunnen klanten een foto van het zicht vanuit hun dakvenster posten op myview.velux.be. Op basis van de stemmen van de bezoekers worden de makers van de mooiste kiekjes door een VELUX-jury beloond. Ieder seizoen ontvangt een winnaar een NIKON camera; de tweede en de derde laureaat krijgen elk een waardebon van €200 om een foto naar keuze te af te drukken via de website www.nikkelart.be.