Waver,
19
juni
2020
|
15:32
Europe/Amsterdam

Bescherm je zolder tegen warmte in de zomer

Men zegt wel eens dat zolderkamers (te) snel opwarmen tijdens de zomer, maar met de juiste bescherming hoef je je geen zorgen te maken. Een gepaste oplossing houdt niet enkel zomerhitte buiten, maar kan daglicht optimaal afschermen en extra bescherming tegen contactgeluid zoals hagel en regen bieden.

Volgens 87 procent van de Europeanen is hun huis te warm tijdens bepaalde momenten van het jaar, 31 procent geeft zelfs aan dat het regelmatig te warm is in hun woning. Dat blijkt uit de “VELUX Healthy Homes Barometer”, een representatieve studie uit 2016 waarin 12.000 Europeanen werden bevraagd over het comfort in huis en gezond wonen. Als je zelfs tijdens de zomer aangenaam wil vertoeven op zolder, moet je de nodige maatregelen nemen. Eigenaars van een VELUX dakvenster kunnen op beide oren slapen: zij kunnen kiezen uit rolluiken, verduisterende buitenste zonneschermen of de standaard buitenste zonneschermen om aan hun noden te voldoen. Sta stil bij wat je wil bereiken voor je definitief een beslissing neemt. Wil je het zo donker mogelijk maken, contactgeluid weren en je woning beschermen tegen de hitte? Wil je een manuele oplossing, een elektrische of toch liever één op zonne-energie? Hoe belangrijk zijn natuurlijk daglicht en zicht op de tuin? Of moet de installatie zo simpel mogelijk zijn?

Rolluiken verzekeren slaapcomfort
Rolluiken houden niet enkel de warmte buiten, ze bieden ook midden op de dag bescherming zonlicht en contactgeluid van regel of hagel. Net daarom zijn ze het perfecte accessoire voor in de slaapkamer. Elektrische rolluiken of rolluiken op zonne-energie bieden een bijkomend voordeel: met een simpele klik op de knop beschermen ze je tegen warmte en licht. In combinatie met VELUX ACTIVE with NETATMO openen of sluiten deze proactief in functie van de weersvoorspellingen en binnentemperatuur. Rolluiken komen niet enkel tijdens de zomermaanden van pas. Ook wanneer het koud is buiten, helpen ze energie besparen omdat ze dakramen beter isoleren.

De rolluiken van VELUX bieden effectieve bescherming tegen warmte en verzekeren de beste slaapomstandigheden danzij hun geluidwerende en verduisterende functies.

Verduisterende buitenste zonneschermen zijn perfect voor de zomer
Naast deze oplossing voor het hele jaar, zijn de nieuwe verduisterende buitenste zonneschermen een interessant alternatief, vooral tijdens de warme en lichtrijke zomermaanden. De weerbestendige en onopvallende stof houdt sterke zonnestralen buiten: ideaal voor een goede siësta op een warme zomerdag. Hitte en zonlicht blokkeren zijn namelijk de twee belangrijkste taken van verduisterende buitenste zonneschermen. De uiteinden van aluminium zorgen voor extra stabiliteit en met een simpele druk op de knop open en sluit je de verduisterende buitenste zonneschermen die worden aangedreven door zonne-energie. De draadloze wandschakelaar wordt meegeleverd. Dit nieuwe product is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar.

Verduisterende buitenste zonneschermen verzekeren een aangenaam binnenklimaat in de zomer en houden licht volledig buiten.

Genieten van een ontspannende en koele zomer, zelfs op zolder – dat lukt met de waterbestendige en warmte-reflecterende stof van verduisterende buitenste zonneschermen

Buitenste zonneschermen beschermen tegen de warmte, maar laten het licht binnen
Daglicht kan noodzakelijk zijn op zolder als die dient als keuken, kinder- of hobbykamer. Dan kan je de VELUX buitenste zonneschermen  goed gebruiken. Ze houden warmte namelijk tegen, maar laten daglicht binnen. Zo is er genoeg licht om bijvoorbeeld te spelen of huiswerk te maken en kan je nog steeds uit het raam kijken.

Buitenste zonneschermen zijn ideaal voor kinderkamers omdat ze warmte buitenhouden maar daglicht en frisse lucht binnenlaten. Met andere woorden: perfecte omstandigheden om in te spelen.

Buitenste zonneschermen voorkomen dat zonnestralen het glas raken en zo de kamer opwarmen.

Klaar voor een intelligente woning
Je kan alle drie de producten bedienen via je smartphone of spraakbesturingsysteem in combinatie met het VELUX ACTIVE with NETATMO smart homesysteem dat beschikbaar is als accessoire. Zijn slimme sensoren maken ook besturing op basis van externe weergegevens mogelijk, zo sluiten elektrische dakvensters, rolluiken, zonneschermen en gordijnen automatisch wanneer hoge temperaturen voorspeld worden. Op die manier kan je ook op de zolder genieten van aangename zomertemperaturen en een gezond binnenklimaat.

Voor meer informatiehttps://www.velux.be/nl/producten/gordijnen-en-rolluiken

Boilerplate

Nieuws Centrum: https://nieuws.velux.be

Contactgegevens:
Annelies Van Winkel
Brand Manager 
annelies.van.winkel@velux.com  
+32 495 36 61 76

Over de VELUX Groep
For more than 75 years, the VELUX Group has created better living environments for people around the world; making the most of daylight and fresh air through the roof. Our product programme includes roof windows and modular skylights, décorative blinds, sun screening products and roller shutters, as well as installation and smart home solutions. These products help to ensure a healthy and sustainable indoor climate, for work and learning, for play and pleasure. We work globally – with sales and manufacturing operations in more than 40 countries and around 11,000 employees worldwide. The VELUX Group is owned by VKR Holding A/S, a limited company wholly owned by non-profit, charitable foundations (THE VELUX FOUNDATIONS) and family. In 2017, VKR Holding had total revenue of EUR 2.5 billion, and THE VELUX FOUNDATIONS donated EUR 170 million in charitable grants. For more, information, visit www.velux.com.