Waver,
12
november
2019
|
11:25
Europe/Amsterdam

De buitenwereld binnenbrengen met VELUX CABRIO® in Kopenhagen

Kristina Rasmussen en Oliver Alexander Cook toverden hun krappe stadsappartement om tot een lichte en ruime loft dankzij de installatie van VELUX CABRIO® dakramen. Het idee kwam er toen het gebouw een nieuw dak nodig had, waardoor het koppel de optie kreeg om een extra verdiep toe te voegen aan hun appartement in Nørrebro, een district in Kopenhagen. Met de komst van hun zoontje Otto wilden de ouders niet enkel meer ruimte, maar ook de natuur in hun huis brengen.

Voor de meeste mensen die in steden wonen, is buitenruimte een zeldzaam iets, wat ook de reden was dat Kristina en Oliver oorspronkelijk van een dakterras droomden. Na een gesprek met hun architect, Lasse Grønnerup Johannesen van het Deense architectenbureau Werkt, realiseerden ze zich hoeveel oppervlakte ze zouden opgeven aan een buitenruimte. Hoewel ze wilden genieten van frisse lucht en licht, herinnerde de architect hen eraan dat ze deze ruimte waarschijnlijk enkel in de zomer zouden gebruiken.

“Als je dan bedenkt dat we in Denemarken wonen en niet in het zuiden van Frankrijk, zagen we snel in wat hij bedoelde, " legt Kristina uit. In de plaats stelde Johannesen een andere oplossing voor, die het gevoel creëert het hele jaar een terras te hebben zodat ze de natuur dichtbij hebben en de buitenwereld binnengebracht wordt.

"Toen ze begonnen aan de dakwerken, gingen we een kijkje nemen en werden we overdonderd door de schoonheid van de stad. Hierdoor werden we overtuigd van wat we van de uitbreiding wilden; een living met veel gezellige hoekjes en het gevoel van een oranjerie, waarvan we in de winter evenveel als in de zomer zouden kunnen genieten. Daarom kozen we ervoor drie VELUX CABRIO® dakvensterste te plaatsen om zo bijna een hele kant van onze living vorm te geven,” vertelt Kristina.

"Ze zijn zo handig! We wilden niet elke keer geklungel als we het balkon wilden openen en met VELUX CABRIO® duurt het maar een fractie van een seconde. We vinden ook dat het een veilige oplossing is met onze kleuter in huis," gaat ze verder.

Langs de Kopenhaagse skyline pronken nu drie VELUX CABRIO® balkons en de nieuwe living geniet van al het licht dat via de balkons binnenstroomt. Met de hulp van Johannesen creëerde het koppel samenhang in hun loft en zelfs vanaf de voordeur zie je het zonlicht langs de trap van het nieuwe verdiep stromen. Dankzij het daglicht voelt het huis nu open en uitnodigend aan en de ruimte lijkt groter.

"Het oude gedeelte van het appartement lijkt nu ook groter, hoewel de trap eigenlijk een deel van de slaapkamer inneemt. Dat is allemaal dankzij het licht. Ik ben nog steeds verbaasd door het verschil – zelfs op een grijze novemberdag of op een druilige ochtend in maart hebben we zo veel lichtinval! Nu lijken we niet echt een “november blues” te hebben zoals zovele mensen wel hebben en in de zomer lijkt het hele appartement één groot terras,” zegt Kristina. En indien het licht ons toch te veel wordt, kunnen we makkelijk de binnengordijnen laten zakken, aldus Kristina. Ze wijst er ook op dat de nieuwe VELUX CABRIO® balkons natuur en het uitzicht toegankelijker hebben gemaakt voor de kleine Otto.

"Eigenlijk hebben we ramen van de vloer tot het plafond en dat is een groot voordeel als je een kleintje in huis hebt. Hij kan er staan en naar de maan kijken of zien hoe de helikopter op het dak van het nationale ziekenhuis landt – het is ons eigen uitkijkpunt over Kopenhagen. We kunnen kijken hoe de kleuren van de bomen veranderen en ik voel me enorm verbonden met de natuur, hoewel we in het midden van een stad wonen. Het is fantastisch thuis te komen na een lange dag werken en onder het dak te zitten met de hemel boven ons. Het is het waard om elke dag tot het vijfde verdiep te klimmen. Zelfs als je moe bent door een tweejarig zoontje en zware winkeltassen.”

Boilerplate

Nieuws Centrum : https://nieuws.velux.be

Contactgegevens
Annelies Van Winkel 
Brand Manager
annelies.van.winkel@velux.com 
+32 495 36 61 76