04
januari
2017
|
07:47
Europe/Amsterdam

De samenwerking van VELUX en NETATMO werd op de prestigieuze elektronicabeurs in Las Vegas bekroond met twee prijzen.

Ter gelegenheid van de opening van CES, de elektronicabeurs in Las Vegas, kondigt VELUX zijn partnership met NETATMO aan, een onderneming gespecialiseerd  in geconnecteerde voorwerpen. Uit die samenwerking is een innoverende oplossing ontstaan, namelijk VELUX Active, bestemd om het binnenklimaat van elke woning te verbeteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezonden wonen binnenin

De eerste VELUX Active-producten zullen in de loop van het jaar 2018 op de Belgische markt komen. Deze nieuwe producten kunnen op het wifinetwerk worden aangesloten en beschikken over een intelligente bediening voor de elektrische dakvensters VELUX INTEGRA® en de gordijnen van het merk. Dankzij een iOS- of Android-app kunnen de gebruikers hun dakvensters en gordijnen automatisch regelen door allerlei instellingen voor het binnenklimaat – zoals de temperatuur, lichtsterkte, luchtvochtigheid en het CO2-peil – te programmeren. Het gezond wonen binnenin is dus op elk moment van de dag optimaal afgesteld.

"Woningen zullen weldra de gezondheid van hun bewoners verbeteren, dankzij een maximale toevoer van daglicht en verse lucht", verklaart Jørgen Tang-Jensen, CEO van de groep VELUX. "VELUX creëert al ruim 75 jaar lang aangename leefmilieus voor zijn klanten en de samenwerking met NETATMO is een belangrijke stap in de verbetering van het comfort, het welzijn, de energie-efficiëntie en de veiligheid". 

 

Twee awards voor VELUX Active

Het VELUX Active-gamma sleepte tijdens CES 2017 twee prestigieuze awards in de wacht, in de categorieën Smart Home en Eco-design & Duurzame technologieën. Intelligente huizen en domotica zullen hoogstwaarschijnlijk een belangrijke consumptietrend worden. Huizen beschikken over alsmaar meer onderling verbonden producten. De inkomsten uit de markt voor smarthomeproducten zouden tegen 2020 wel eens kunnen verviervoudigen tot 65 miljard dollar (Statista, 2016).

"We zijn zeer tevreden dat we in samenwerking met VELUX, belangrijke speler in de dakvenstersector, de oplossing VELUX Active kunnen ontwikkelen. Dankzij dit partnership kunnen we aantonen dat we in staat zijn om oplossingen te ontwikkelen die aan de infrastructuur van het huis zijn aangepast", verklaart Fred Potter, oprichter en voorzitter van NETATMO. “Binnen deze samenwerking brengen wij onze vakbekwaamheid aan op het gebied van kunstmatige intelligentie, integratie van productsoftware, elektronica en gebruikerservaring," voegt hij eraan toe.  

In het kader van zijn smarthomestrategie en het 'Internet of Things' werkte VELUX in augustus 2016 ook al samen met Apple voor de ontwikkeling van producten die compatibel zijn met het smarthomeplatform HomeKit van Apple. De integratie van VELUX-producten in dit smarthomeplatform zou mogelijk moeten zijn tegen de zomer van 2017.

 

Download de foto's in onze "Multimedia" rubriek.