20
oktober
2020
|
14:11
Europe/Amsterdam

Genieten van een warm huis gedurende de herfst

VELUX stelt je een paar tips voor om knusse, intieme ruimtes te creëren waarin je kan ontspannen en volop genieten van de herfst.Ondanks de prachtige kleuren heeft de herfst vaak een negatief effect op ons moreel. De reden hiervoor? Het gebrek aan natuurlijk licht! Hier zijn een paar tips om je huis aan te kleden voor de winter en zo de seizoenblues tegen te gaan, allemaal zonder bank te breken.

Creëer je eigen gezellig hoekje

Door mindful te zijn en aanwezig te zijn in het moment, kan je gemoedstoestand in uitdagende tijden een boost krijgen. Waarom creëer je geen gezellig hoekje binnenshuis, waar je kan genieten van een boek en een kopje thee onder je VELUX dakraam? Het zou een soort intermezzo zijn waar je even kan verdwijnen van je werkruimte en van het dagelijkse leven. Kortom, de perfecte plaats om te ontspannen en de veranderende herfstkleuren buiten te appreciëren.
Voeg herfststoffen toe

De kleuren van de natuur in deze tijd van het jaar kunnen een grote inspiratiebron zijn. Zachte inrichtingen in juweeltinten zoals brandend oranje, bordeauxrood en marineblauw kunnen in elke ruimte een gezellige sfeer creëren. Nieuwe kussens zouden bijvoorbeeld een goede manier zijn om een kamer kostenefficiënt op te frissen. Zeker in je woonkamer helpt het toevoegen van fluwelen of met zijde bedekte kussens bij het creëren van een knusse, uitnodigende ruimte.


Maak schoon schip in je bezittingen

Een nieuw seizoen is een uitgelezen moment om een balans op te maken van je bezittingen – wat een positief effect kan hebben op je welzijn. Vergeet niet om wat je niet meer nodig hebt te doneren of te recycleren: zo blaas je iets een nieuw leven in voor in het huis van iemand anders. En waarom zou je van deze gelegenheid geen gebruik maken om de indeling van je meubels en bezittingen te veranderen?


Ga voor het licht

In de herfst en in de winter is het normaal om een gezellige sfeer te willen creëren. Verlichting kan je hierbij helpen. Installeer jezelf op het einde van de namiddag comfortabel bij een raam en bewonder de prachtige kleuren van de zonsondergangen die alleen gedurende koude seizoenen voorkomen. Dim s’avonds de kunstlichten, en geniet van de langere avonden om te ontspannen.

Mediteer en word zelfbewust

Zodra je je eigen knus hoekje hebt gecreëerd, kan je er bijvoorbeeld aan de hand van meditatie van genieten. Zet je comfortabel neer en concentreer je op je ademhaling, terwijl de frisse buitenlucht je longen vult. Luister naar de geluiden om je heen, laat je gedachten dwalen en feliciteer jezelf om het feit dat je tijd voor jezelf neemt.

Ga frisse lucht halen

We brengen heel het jaar door veel tijd door in onze huizen, en nog meer als het buiten koud weer is. Het is dus belangrijk om ons interieur te waarderen en te optimaliseren voor ons dagelijks leven. Het is echter ook noodzakelijk om buiten frisse lucht te gaan halen wanneer het kan om vitamine D op te nemen, je benen te strekken en bewust prachtige landschappen te bewonderen. Je geest en je lichaam zullen je bedanken.

Getuigenis

"Ik hou ervan om naar de sterren te staren terwijl ik ontspan in mijn bad ..." Het creëren van een huiselijke en ontspannen ruimte was precies wat architect Prisca Pellerin hoopte te bereiken met de renovatie van haar 60m2 grote zolderappartement. Prisca vond het altijd al een fijn idee om in een zolderappartement te wonen en stelde zichzelf daarom de uitdaging om een ​​totaal vervallen, onleefbare ruimte om te bouwen tot gezellige, uitnodigende leefruimtes waar tijdens de donkere maanden zoveel mogelijk daglicht binnenkomt. Prisca voegde een VELUX dakvenster toe aan elke kamer in het appartement, waardoor overal ontspannende ruimtes ontstonden die als het ware binnen met buiten verbinden. "Het is echt een voordeel om de lucht vanuit het comfort van mijn eigen huis te zien", legt Prisca uit. Het resultaat van de renovatie is een 'cocooning space' met meerdere ruimtes waar Prisca 's avonds kan ontsnappen van alle drukte, of het nu met een boek is in de lounge, of lekker in bad met zicht op de sterrenhemel. 

Voor meer inspiratie en informatie over VELUX-dakvensters: bezoek https://www.velux.be/nlContact
Camille Terseleer Lillo
Digital Brand Manager
camille.terseleer@velux.com
+3210321970Over de VELUX Group

De VELUX Group heeft betere leefomstandigheden ontworpen voor mensen over de wereld; door het meeste daglicht en frisse lucht langs het dak te laten komen. Ons productengamma omvat dakramen en modulaire lichtkoepels en sierluiken. Daarnaast biedt de VELUX groep ook talrijke voorzieningen, zonweringproducten en rolluiken, maar ook installatie- en smart home oplossingen om het licht vrij te moduleren. Deze producten dragen bij aan een gezond en duurzaam binnenklimaat, voor werk en leren, voor spelen en plezier. Wij werken wereldwijd - met verkoop- en productieactiviteiten in meer dan 40 landen en ongeveer 11 500 medewerkers wereldwijd. De VELUX Group is eigendom van VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap die volledig in handen is van non-profit, charitatieve stichtingen (THE VELUX FOUNDATIONS) en familie.