25
oktober
2016
|
07:43
Europe/Amsterdam

Gootstukken met isolerend kader voor VELUX®-dakvensters

Isolatie is tegenwoordig erg belangrijk. Mensen bekommeren zich steeds vaker om de isolerende eigenschappen van de producten die ze in hun woning installeren. Om daaraan tegemoet te komen, stelt VELUX gootstukken met isolerend kader voor, die niet alleen de isolatie rond het dakvenster verbeteren, maar ook voor een uitstekende waterdichtheid zorgen. Bovendien zijn ze bijzonder eenvoudig te plaatsen.

In het kader van een dakrenovatieproject in het Brusselse Gewest legden wij deze kwestie voor aan David Vleeminck, installateur en zaakvoerder van het bedrijf ACI Toitures. Hij gaf ons met alle plezier meer informatie over het thema.


De gootstukken met isolerend kader van VELUX kunnen in elke dakmateriaal worden ingebouwd: gegolfd, met leien, met platte pannen met of zonder zijsluiting ...Wie renovatie zegt, zegt betere isolatie. Davids klanten hadden wel oren naar een perfecte aansluiting tussen het VELUX-dakvenster en de dakisolatie. "Ik heb mijn klanten meteen gootstukken met isolerend kader voorgesteld. Die garanderen immers een optimale, aansluitende isolatie en een mooie dakbekleding. Zo vermijd je bouwknopen en condenspunten," vertelt de installateur.

Gootstukken voor verzonken inbouw, die zelf ook van een isolerend kader zijn voorzien, garanderen bovendien het esthetische uitzicht van het dak: ze worden immers 40 mm dieper in het dak ingebouwd. "In dit geval hebben we twee nieuwe dakvensters met ingebouwde gootstukken van het type EDJ 2000 voor gegolfde dakpannen geïnstalleerd," legt David uit. Ze zijn bijzonder gemakkelijk te plaatsen: "Er zijn geen bijkomende moeilijkheden, alles gaat vanzelf. Het volstaat om de instructies in het installatieplan te volgen."

Het plaatsen van een VELUX-gootstuk met isolerend kader duurt maar enkele minuten langer dan een klassieke plaatsing. Een kleine moeite als je de kwaliteit van de waterdichting en de isolatie bekijkt.

David is alvast overtuigd van de gootstukken met isolerend kader van VELUX: "Klanten hechten steeds meer belang aan de isolatie van hun woning en zijn dus zeker te vinden voor een perfecte aansluiting tussen het VELUX dakvenster en de dakisolatie. Het is dan ook niet moeilijk om dit soort producten voor te stellen, die bovendien een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden."

Kortom: voldoende argumenten om zowel de installateurs als de eindklanten te overtuigen.

Het WTCB publiceerde in 2014 al een artikel waarin het belang van een isolatiekader bij dakvensters werd aangetoond. Dakvensters? Nooit zonder isolatiekader!

 

 

 

 

 

 

Download de foto's in onze "Multimedia" rubriek.

 

Bron:

http://www.wtcb.be/homepage/index.cfm?cat=publications&sub=bbri-contact&pag=Contact44&art=665