07
april
2016
|
10:09
Europe/Amsterdam

Het RenovActive huis vol van daglicht

Samenvatting

Een interieur dat baadt in daglicht is voordelig voor het fysieke en mentale welzijn, zowel tijdens de winter als in de zomer. Het is dan ook noodzakelijk om de inval van natuurlijk licht te optimaliseren zodat onze gezondheid er baat bij heeft. Daarom ging VELUX een uitdaging aan: het RenovActive huis omvormen tot een gezonde leefruimte vol licht en comfort.

RenovActive focust zich op een maximale inval van natuurlijk daglicht. Doel is om elke kamer via maximum twee zijden te verlichten, om op optimale wijze daglicht binnen te laten.

 

Beneden- en eerste verdieping: verdubbelde helderheid

De inval van natuurlijk licht op de begane grond en de eerste verdieping van RenovActive wordt verdubbeld dankzij de combinatie van verschillende soorten vensters:

De benedenverdieping omvat drie opeenvolgende ruimtes: de keuken, de eetkamer en de woonkamer. Het is noodzakelijk om voldoende natuurlijke lichtbronnen aan de buitenzijden van het huis te voorzien opdat alle ruimten op een natuurlijke manier worden verlicht. Daarom worden voor de keuken en het trappenhuis nieuwe vensters voorzien. Ook de omvang en de positie van de vensters worden vergroot zodat de bewoners van een maximale hoeveelheid daglicht en een open buitenzicht kunnen genieten.

De keuken wordt in een bijbouw geplaatst die grotendeels uit ramen bestaat. Deze ruimte werd uitgerust met een elektrisch openend platdakvenster van VELUX, dat de hele dag voor extra lichtinval zorgt.

De badkamer op de eerste verdieping geniet van een aanvullende lichttoevoer dankzij de VELUX lichttunnel, die net boven de douche werd geplaatst.

Tweede verdieping: lichtinval x 9

De voordien sombere en onbewoonde zolder wordt tot een ruime en lichte kamer omgevormd dankzij twee grote VELUX dakvensters: een INTEGRA® elektrisch afstandsbediend dakvenster langs de straatkant en manueel uitzetbaar dakvenster langs de kant van de tuin. Boven de trap zorgen twee nieuwe INTEGRA® elektrische dakvensters voor een lichtbron in het centrum van het huis.

Opening in de lente van 2016

In de lente van dit jaar presenteren VELUX, ONO Architectuur en de Anderlechtse Haard het gerenoveerde huis aan het grote publiek en aan bouwprofessionals om inspiratie te bieden voor hun renovatieprojecten.

Volg het project online via: