Waver,
07
juni
2019
|
08:49
Europe/Amsterdam

Het STUDIO dakvenster: de VELUX oplossing voor nóg meer lichtinval

Installateur en architect vol lof over ‘makkelijke installatie, prijs-kwaliteitsverhouding en panoramisch resultaat’

VELUX brengt met het STUDIO dakvenster in juni een venster op de markt dat meerdere dakramen combineert in één handig venster. Mihai Drub,  installateur bij DMD Construct kon de oplossing al uittesten en is enthousiast: ‘Het STUDIO dakvenster is een all-in-one venster dat makkelijk te installeren is.’ Ook Julian Luctkens, een architect van TIPI Architectes prijst de VELUX innovatie: ‘Een budgetvriendelijke en flexibele oplossing met dunne profielen die bovendien makkelijk voor te schrijven is’.  

Met het STUDIO dakvenster krijgen klanten van installateurs en architecten meer intens daglicht in hun huis, een panoramisch zicht naar hun tuin toe en een stuk ruimer ogende kamer. De esthetische oplossing garandeert een natuurlijke ventilatie dankzij de opengaande ramen aan weerszijden van het vaste middelste raam. Dankzij het unieke kader en het module-installatiesysteem kan het venster met één frame en drie ramen worden geïnstalleerd als een standaard VELUX dakvenster – voor een lagere prijs dan drie aparte installaties. De twee handmatig draaibare vensters aan weerszijden van een vast venster van dezelfde grootte bieden de eindgebruikers alle flexibiliteit en controle. 

De VELUX innovatie is vanaf juni overal verkrijgbaar – maar een gerenommeerde installateur en architect kregen al de kans om met het all-in-one dakvenster te werken. Ze getuigen over de simpele combi-installatie van een nochtans relatief zware vensteroplossing.  

Mihai Drub, algemene aannemer bij Société DMD Construct is lovend: ‘We hebben in dit geval drie STUDIO dakvensters naast elkaar geplaatst en een uitzetbaar dakvenster werkt het interieur mooi af. Ik was aangenaam verrast met de praktische en snelle installatie; je plaatst drie ramen als geheel in één keer. De profielen zijn ook een stuk fijner in vergelijking met klassieke combi-installaties en zorgen voor een breed uitzicht. Zelfs mensen die nog nooit een raam hebben geplaatst, kunnen met het STUDIO dakvenster overweg. Een aanrader!’  

Ook hoofdarchitect Julian Luctkens, prijst de VELUX oplossing aan: ‘Voor dit project renoveerden we een aparthotel; in de ondergrondse slaapkamer kozen we voor dit STUDIO dakvenster om zoveel mogelijk licht binnen te halen. Dit nieuwe dakvenster van VELUX is een budgetvriendelijk en flexibel alternatief. Een op maat gemaakte overkapping met deze afmetingen zou veel meer hebben gekost. De minimalistische structuur komt de heldere lichtinval ook ten goede. Met een minimum aan werk creëer ik voor mijn klanten een ruimte die een stuk groter oogt. Ik ga deze oplossing in de toekomst zeker nog gebruiken en beveel het aan mijn collega-architecten aan!’  

VELUX brengt al meer dan 75 jaar licht tot leven en verfijnt elk ontwerp tot in de perfectie. Met het STUDIO dakvenster biedt het een product dat beantwoordt aan de voornaamste noden van zowel installateurs – simpele bestelling en installatie van een combi-venster – als architecten: dunnere profielen die de hoeveelheid lichtinval verhogen met 23% en een makkelijke voorschrijving. Vanaf 1 juni 2019 hoeft die laatste groep maar een beroep te doen op 1 BIM-object en simpele isolatiewaarden voor drie ramen.  

Contactgegevens  
Sabine Pauquay 
Public Affairs Manager 
sabine.pauquay@velux.com  
+32 475 80 60 06 

Over de VELUX Group 
De VELUX Group maakt al meer dan 75 jaar woningen over de hele wereld leefbaarder door te zorgen voor optimale daglichttoetreding en ventilatie door het dak. Ons productprogramma omvat dakramen, lichtkoepels en lichtstraten, raamdecoratie en zonwering, rolluiken en slimme bedieningssystemen. Al die producten dragen bij aan een gezond en duurzaam binnenklimaat, voor wonen en werken, voor spel en ontspanning. Onze 11.000 medewerkers zijn wereldwijd actief in verkoop- en productievestigingen in meer dan 40 landen. De VELUX Group is onderdeel van VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en doneerden de VELUX FOUNDATIONS 170 miljoen euro aan verschillende goede doelen. Ga voor meer informatie naar www.velux.be.