13
oktober
2016
|
08:43
Europe/Amsterdam

“Hoe kijken onze kinderen naar onze woningen?”

“Hoe bekijken kinderen de plek waar ze wonen? Hoe ziet hun droomwoning eruit? Wat kunnen ze ab-so-luut niet missen thuis?” Deze vragen stelde VELUX zich in het kader van haar klimaatrenovatieproject Renovactive. Het antwoord is te bekijken in vier verrassende, hilarische en heerlijk eerlijke filmpjes.

 

 

 

 

 

 

 

Frisse lucht, gezond wonen en daglicht, het zijn drie thema’s die centraal staan bij Renovactive, het verbouwingsproject van VELUX in de sociale woonwijk Anderlechtse Haard. VELUX is er immers van overtuigd dat deze elementen, naast een uitstekende energie-efficiëntie, onontbeerlijk zijn in de woningen van vandaag. Ze maken wonen immers aangenamer en gezonder voor het hele gezin. Maar denkt iedereen in dat gezin daar wel zo over? En wat indien kinderen zelf hun woning mochten ontwerpen? Om het antwoord te kennen, stelde het bedrijf de vraag aan 13 jonge Belgen, waarvan enkele uit de woonwijk van Renovactive zelf.

Ontdek hun antwoorden in de video's:

Over Renovactive:

Voor de renovatie van het huis in de Anderlechtse Haard werden architecturale keuzes gemaakt die zorgen voor een optimaal gebruik van daglicht en natuurlijke ventilatie, evenals een optimale energie-efficiëntie. Belangrijk bij deze modelwoning ten op zichte van vele andere, is de aandacht voor toegankelijkheid: het gaat om een verbouwing met beperkt budget maar toch een optimaal resultaat.

RenovActive werd geopend voor bezoekers op 18 mei 2016. Volgend jaar zal een gezin het huis gaan bewonen gedurende twee jaar en onderzoekers zullen gedurende deze twee jaar RenovActive monitoren in het echte leven.

Meer weten? Surf naar https://renovactive.velux.be/

 

Download de foto's in onze "Multimedia" rubriek.