Waver,
23
april
2020
|
12:37
Europe/Amsterdam

Home is where your heart is

Laat de natuur binnen en maak van je huis een echte thuis

De zon met zijn aangenaam zachte temperaturen is terug van weggeweest. We gaan weer volop op zoek naar manieren om de lente in huis te halen. Zeker nu we met z’n allen telewerken, is voldoende daglicht en gezonde frisse lucht meer dan ooit belangrijk. Ook om ons humeur en de productiviteit een boost te geven. Kortom: door de natuur binnen te laten, maak je van je huis nog meer een thuis. Daar draait de VELUX campagne ‘Home is where the heart is’ om. Leer met deze vijf eenvoudige tips hoe je dat doet.

De natuur ontglipt ons steeds meer: thuiswerken wordt het nieuwe normaal en met vrienden afspreken kan nu allemaal online. Onder normale omstandigheden spendeert één op twee slechts één uur of minder in de natuur per dag[1]. Gezien de huidige coronamaatregelen is dit wellicht nog veel minder. Dat wil dus zeggen dat velen van ons hun zintuigen beroven van de geluiden, geuren en kleuren die de lente ons te bieden heeft. Door onze huizen aan te passen en onze gewoontes te veranderen, kunnen we toch de natuur in huis halen en er zo ook binnenshuis van genieten.

"Met de natuur als uitgangspunt bij het ontwerpen van onze leefruimtes, creëren we een positief effect op ons humeur en algemeen welzijn", legt Maja Marlier, Communication & Marketing Director bij VELUX België, uit. "Eenvoudige aanpassingen helpen ons om meer in contact te komen met de seizoenen en de natuur binnen te laten, of het nu gaat om een VELUX dakvenster om meer licht en frisse lucht binnen te laten, of om verse bloemen te zetten in bepaalde kamers."

Door bijvoorbeeld een VELUX dakvenster in het verlengde van de keuken te installeren, wordt de ruimte getransformeerd en worden licht en frisse lucht binnengelaten om een onmiddellijk lentegevoel te creëren.

“Vandaag maakt iedereen deel uit van de zogenaamde ‘indoor generation’, maar dat hoeft niet per se een probleem te zijn,” gaat Maja Marlier verder. “Het draait er allemaal om je huis nog meer in een thuis te veranderen. Door de natuur binnen te brengen maak je niet alleen een comfortabele plek voor jezelf, maar zorg je tegelijkertijd ook voor een gezond binnenklimaat.”

Om dit allemaal concreet te maken, geeft VELUX zijn vijf beste tips mee zodat iedereen de lente kan omarmen en maximaal kan genieten van een frisse start.

Vijf manieren om de lente in huis te halen

Werk met natuurlijke prints en materialen
Bloemen, fruit, bladeren en dieren zijn allemaal dingen die we in het voorjaar in overvloed zien. Breng deze motieven in huis door te kiezen voor kussens, behangpapier of prints die deze elementen in het ontwerp verwerken. Een bloemensprei of nieuwe gordijnen met bladerprint kunnen het decor van een kamer aanvullen en versterken, zodat je het gevoel hebt dat je dichter bij de natuur staat.

Laat frisse lucht en zonlicht binnen
De installatie van een VELUX dakvenster verandert een donkere, grauwe ruimte meteen in een mooie, heldere plek. Het is perfect voor het verlengde van een keuken of een slaap- of studieruimte op zolder. Licht langs de bovenkant van de kamer binnenlaten heeft veel voordelen, zoals een beter humeur en een gezellige kamer met een aangename sfeer.

Zet je interieur in volle bloei
Bloemen zijn één van de kleine pleziertjes van de lente. Na de bleke winter fleuren de felle kleuren van tulpen, narcissen en sneeuwvlokjes de ruimte echt op. Verwerk een bos van deze bloemen in je interieur door ze op een eet- of bijzettafel te plaatsen voor een feest van lentegeuren en -kleuren.

Denk na over je kleurenpalet
In de lente draait alles om frisheid en licht. Een eenvoudige manier om deze eigenschappen in je huis te verwerken, is een vers likje verf op de muur. Ga voor kleuren die geïnspireerd zijn door de natuur. Kleuren zoals lichtgroen, blauw en geel geven je kamer meteen een fris lentegevoel.

Absorbeer de zonnestralen
Hoewel het vaak nog te koud is om buiten te zitten, kan je dankzij een VELUX dakvenster de eerste lentezon van binnen absorberen. Plaats simpelweg je lievelingsstoel in de lichtinval onder het raam, ga lekker zitten en ontspan. Neem de tijd om een boek te lezen of een tas thee te drinken, of geniet gewoon van de warmte en het licht.

Door het licht van bovenaf binnen te laten, kan een kamer meteen groter en uitnodigender aanvoelen, terwijl verse bloemen extra frisheid bieden. Met de hemel die zichtbaar is, de frisse lucht die circuleert en de zon die de ruimte overspoelt, worden je zintuigen geprikkeld door het heerlijke lentegevoel, waardoor het aanvoelt alsof je dichter bij de natuur bent.

Zin om dankzij een VELUX venster de lente in huis te brengen? Bezoek hier de virtuele showroom.

Boilerplate

Contactgegevens:
Annelies Van Winkel 
Brand Manager 
annelies.van.winkel@velux.com  
+32 495 36 61 76

Over de VELUX Group 
Voor meer dan 75 jaar, heeft de VELUX Group betere leefomstandigheden ontworpen voor mensen over de wereld; door het meeste daglicht en frisse lucht langs het dak te laten komen. Ons productengamma omvat dakramen en modulaire lichtkoepels, sierluiken, zonweringproducten en rolluiken, maar ook installatie- en smart home oplossingen. Deze producten dragen bij aan een gezond en duurzaam binnenklimaat, voor werk en leren, voor spelen en plezier. Wij werken wereldwijd - met verkoop- en productieactiviteiten in meer dan 40 landen en ongeveer 11 500 medewerkers wereldwijd. De VELUX Group is eigendom van VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap die volledig in handen is van non-profit, charitatieve stichtingen (THE VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2018 had de VKR Holding een totale omzet van 2,6 miljard euro en schonk THE VELUX FOUNDATIONS 118 miljoen euro aan liefdadigheidssubsidies.

[1] YouGov-onderzoek, de totale steekproef was 16853 volwassenen. Het veldwerk werd uitgevoerd tussen 15 april en 1 mei 2019. Het onderzoek werd online uitgevoerd in heel Europa en Noord-Amerika (Oostenrijk, België, Canada, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Slowakije, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de VS).