Waver,
01
oktober
2019
|
14:17
Europe/Amsterdam

Laat het licht en de natuur binnen tijdens de donkere maanden

Een dakraam is zoals een portaal naar de buitenwereld. Als je een VELUX dakraam installeert, breng je niet alleen daglicht en frisse lucht in huis maar ook je omgeving en de mooie eigenschappen van elk seizoen.

De herfst heeft zijn intrede gemaakt. De dagen worden korter en het aantal uren zon wordt geringer. Studies tonen aan dat we 90%1 van onze tijd binnen doorbrengen, hoewel 87%2 ernaar verlangt om meer door het licht en frisse lucht omringd te zijn in hun dagelijkse leven. Nu de donkere wintermaanden eraan komen, zijn er nog meer redenen om het licht en de natuur in ons huis te verwelkomen.

"De natuur binnen laten is niet enkel goed voor ons welzijn, maar het inspireert ook ons brein. De natuur verscherpt bovendien onze zintuigen en kan ons helpen te focussen in de drukte van het alledaagse leven,” legt Maja Marlier, Communication & Marketing Director bij VELUX uit.

Groene planten op onze schabben, frisse lucht door het open raam, daglicht via je dakvensters, het geluid van zingende vogels en blaadjes ritselend in de wind... het voelt misschien niet altijd zo aan als je in een stad leeft, maar de natuur is vlak om de hoek en zelfs met enkele makkelijke tips kan jij de natuur in huis binnenlaten!

Word een meester van licht met plakdakvensters Pronk met je prachtige huis en deel je ruimte in met natuurlijk licht. Door plakdakvensters strategisch te plaatsen om bepaalde kenmerken in je huis te benadrukken, open je de ruimte, verfris je het en verbeter je de stemming. Bekijk hoe natuurlijk licht in jouw voordeel gebruikt kan worden in jouw favoriete ruimte.

De lichtinval van platdakvensters reikt zo ver in je woning, dat zelfs het licht dat door grote schuiframen komt niet zo ver reikt.

Huizen met een plak dak worden gekenmerkt door een woonruimte verspreid over één verdiep, waardoor natuurlijk licht van buiten moeilijk tot diep in de ruimte geraakt. Platdakvensters met een gebogen of vlak glas zorgen ervoor dat het licht nog verder komt en kunnen een donkere kamer zelfs op een sombere dag opfleuren.

Vul je huis met frisse lucht 
Afgesloten ruimtes, die stoffig worden, zijn niet goed voor onze gezondheid of het comfort in ons huis. Open de ramen drie tot vier keer per dag voor minstens tien minuten. De frisse lucht brengt nieuwe energie in het huis en zorgt voor een beter binnenhuisklimaat.

Dankzij VELUX ACTIVE with NETATMO kan dit zelfs nog makkelijker! VELUX ACTIVE with NETATMO is een intelligent systeem dat zorgt voor een gezonder binnenklimaat gezien zijn slimme sensoren voortdurend de temperatuur, de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit (CO2 gehalte) in uw woning monitoren. Waar je ook bent – buiten of thuis – met enkele toetsen op je smartphone kan jij je elektrische dakvensters, gordijnen en rolluiken controleren en zo een comfortabeler en gezonder binnenklimaat creëren!

Organiseer met natuurlijke elementen 
Natuur helpt ons te kalmeren, dus weef het doorheen de decoratie van je huis. Overweeg organische materialen of door de natuur geïnspireerde versieringen, waardoor je elementen van buiten in elke kamer verwerkt. Of het nu een laken met bloemmotief is of rieten manden voor je badkamerspullen zijn, laat je verbeelding loslopen, want de sky is the limit.

Ten slotte, vul je huis met planten. Het is een makkelijke manier om groen in je huis te verwerken. Zorg ervoor dat je ze niet op een vensterbank zet, want dan blokkeer je het licht en voorkom je dat het licht verder in je kamer reikt.

Vind meer inspiratie op onze blog https://goedthuis.velux.be en onze website https://www.velux.be/nl.