23
april
2019
|
08:58
Europe/Amsterdam

Laat je huis samen met de natuur ontwaken

Tijdens de donkere en koude wintermaanden start de natuur onvermijdelijk aan haar winterslaap. Wanneer het eindelijk tijd is voor de lente, kunnen we onze dekens en winterjassen weer opbergen en opnieuw buiten genieten van het licht, omgeven door de natuur. Het seizoen waarin de zon aanwezig is, de dagen langer zijn en de thermometer weer wat hoger gaat, is aangebroken. Alles begint te bloeien, de bomen, de bloemen, het is tijd om de openlucht en ook de natuur terug in onze huizen te verwelkomen.. 

Jezelf omringen door de natuur en zoveel mogelijk daglicht in je huis binnenlaten doet wonderen voor je welzijn en brengt meer energie in een ruimte. Er is geen beter moment om de buitenwereld in je huis toe te laten en je ruimte en mentaliteit te transformeren met uitzicht op de lucht, natuurlandschappen en zonovergoten kamers.  

Het verhogen van de hoeveelheid natuurlijk daglicht in je interieur is een geweldige manier om je ruimte te openen en de illusie te creëren dat je huis groter is,” vertelt Maja Marlier, Directrice Communicatie en Marketing bij VELUX. Met de eenvoudige toevoeging van een dakraam breng je opnieuw een verbinding met de buitenwereld tot stand, waardoor je het gevoel krijgt dat de natuurlijke wereld in je huis binnendringt. Geniet van natuurlijk licht, frisse lucht, de geluiden van dwarrelende bladeren en fluitende vogels en maak van elke ruimte een verfrissende ruimte, waar je na een drukke dag op kantoor of op school je batterijen kan opladen." 

Inspiratie halen uit de natuur kan je echt helpen om je interieur op te fleuren. Een dakraam kan bijvoorbeeld helpen om je huis weer tot leven te wekken en te openen voor de wereld om je heen, terwijl het gebruik van natuurlijke stoffen en prints kan bijdragen aan het creëren van mooie, rustige ruimtes. 

Hoe je de schoonheid van de natuur in je eigen huis kunt vastleggen... tips en tricks van Katherine Mannell, Interieurblogger op www.lifeatnumber63.co.uk. 

 

1. Decoreer met natuurlijke elementen 
De natuur maakt ons rustig en kalm, verwerk het dus in het interieur van uw hele huis. Denk aan organische materialen of op de natuur geïnspireerde decoraties, waarbij in elke kamer elementen van het buitenleven worden gebruikt. Of het nu gaat om bloemmotieven op uw beddengoed of rieten manden voor het opbergen van badkamerspulletjes, laat je fantasie de vrije loop. The sky is the limit.” zegt Katherine. 

2. Word een expert in licht 
Pronk met je mooie woning en laat natuurlijk licht je ruimte omkaderen. Door gebruik te maken van strategisch geplaatste ramen om verschillende aspecten te benadrukken, kan je je huis openen, opfleuren en de sfeer verlichten. Bekijk hoe je natuurlijk licht in jouw voordeel kan gebruiken in je favoriete ruimte om bezoek te ontvangen. Je kan van natuurlijk licht zelfs een essentieel element in je huis maken en je ruimte blootstellen aan het grootste meesterwerk van allemaal, de sterrenhemel.” 

3. Vernieuw en hergebruik 
“De materialen van de aarde zijn kostbaar en leveren ons zoveel op. Geef terug aan de natuur en omarm het groene leven door ongewenste materialen op een andere manier te gebruiken. Verwerk outdoor materialen in je interieur, denk aan lokale houtproducten en het gebruik van voorwerpen op ongebruikelijke manieren om je huis een rustiek gevoel te geven.” 

Voor meer informatie over hoe je je huis kan transformeren, bezoek https://www.velux.be/. 

 

Contactgegevens:
Sabine Pauquay 
Public Affairs Manager 
sabine.pauquay@velux.com 
+32 475 80 60 06 

Over de VELUX Group

De VELUX Group maakt al meer dan 75 jaar woningen over de hele wereld leefbaarder door te zorgen voor optimale daglichttoetreding en ventilatie door het dak. Ons productprogramma omvat dakramen, lichtkoepels en lichtstraten, raamdecoratie en zonwering, rolluiken en slimme bedieningssystemen. Al die producten dragen bij aan een gezond en duurzaam binnenklimaat, voor wonen en werken, voor spel en ontspanning. Onze 11.000 medewerkers zijn wereldwijd actief in verkoop- en productievestigingen in meer dan 40 landen. De VELUX Group is onderdeel van VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en doneerden de VELUX FOUNDATIONS 170 miljoen euro aan verschillende goede doelen. Ga voor meer informatie naar www.velux.be.