31
januari
2018
|
11:32
Europe/Amsterdam

BATIBOUW 2018: Licht, ventilatie en connectiviteit voor een comfortabel en gezonder binnenklimaat

VELUX, de specialist in dakvensters en toebehoren, legt ter gelegenheid van Batibouw 2018 het accent op innovatie en connectiviteit. Het merk stelt op de beurs haar recentste innovaties voor aan de consument:

  • VELUX ACTIVE, een alles-in-één systeem voor de automatische beheersing van het binnenklimaat, ontwikkeld in samenwerking met NETATMO
  • De gratis applicatie MyDaylight, waarmee renovatie- en inrichtingsprojecten in virtual reality kunnen worden bekeken op de smartphone.
  • Een nieuwe hijsgereedschap die het leven van installateurs vergemakkelijkt door de VELUX-dakvensters rechtstreeks op het dak te tillen met een kraan.
  • Een andere niet te missen nieuwigheid: de samenwerking tussen VELUX en DISNEY voor een collectie gordijnen: Disney & VELUX Goodnight 

 

U vindt VELUX op Batibouw

Wanneer? Van 22 februari tot 4 maart

Waar? Brussels Expo, Paleis 4 – stand 119

 

VELUX ACTIVE with NETATMO, een innovatieve oplossing voor een gezonder binnenklimaat

Tegenwoordig brengen we bijna 90 % van de tijd binnen door, en toch zijn we ons niet altijd bewust van het belang van een gezond binnenklimaat. Het heeft immers een invloed op ons energieniveau, onze ademhaling en op onze slaap. VELUX hecht veel belang aan deze thematiek. Het bedrijf bewijst opnieuw haar status als voorloper met VELUX ACTIVE, een alles-in-één systeem dat in samenwerking met NETATMO werd ontwikkeld. Het innovatieve, geconnecteerde systeem garandeert een automatische beheersing van het binnenklimaat. Het meet het comfort in de ruimte en opent of sluit op het juiste moment automatisch de elektrische INTEGRA® producten zoals vensters, rolluiken of buitenzonweringen. 

Technologie ten dienste van het binnenklimaat
Dankzij sensoren die in verschillende kamers van de woning geplaatst worden, controleert het systeem VELUX ACTIVE automatisch het binnenklimaat door het meten van drie gegevens: de temperatuur, de vochtigheid en het CO2-niveau. Op basis van deze parameters stuurt het systeem automatisch het openen en sluiten van de elektrische INTEGRA® producten aan.

VELUX ACTIVE beheert de dakvensters (hellende of platte daken) op zo’n manier dat het hele jaar door voldoende verse lucht in de ruimtes komt, wat resulteert in een veel betere luchtkwaliteit. Het beheert daarnaast eveneens de rolluiken en buitenste zonneschermen en houdt daarbij rekening met de lokale weersvoorspellingen, zodat in alle omstandigheden een aangename binnentemperatuur behouden blijft.

VELUX ACTIVE past zich aan alle situaties aan. Wie zijn woning verlaat hoeft alleen maar op een knop te drukken en het systeem zal de VELUX INTEGRA® dakvensters automatisch laten overschakelen naar de beveiligde ventilatiemodus.

 

Een toepassing om alles met een vingerbeweging te beheren
De gebruikers kunnen het VELUX ACTIVE-systeem ook manueel controleren via een gratis applicatie op de smartphone. Dankzij de applicatie kunnen al hun dakvensters en VELUX-accessoires die uitgerust zijn met het elektrische INTEGRA®-systeem, vanop afstand geopend en gesloten worden.

Tot slot is VELUX ACTIVE compatibel met alle producten gecontroleerd door VELUX IO-Homecontrol en met de Apple HomeKit®.

 

Makkelijke en snelle installatie
Het VELUX ACTIVE-systeem kan makkelijk worden geïnstalleerd en aangesloten. Het is verkrijgbaar in de vorm van een Startpack, dat bestaat uit drie elementen: een binnenklimaatsensor die het binnenklimaat voortdurend monitort, een vertrekschakelaar die bij vertrek kan worden ingedrukt en de gateway die via wifi-informatie doorstuurt naar het systeem.

 

Praktische informatie
VELUX ACTIVE zal op de markt worden gebracht in de loop van het jaar 2018.

Het VELUX ACTIVE Startpack zal verkrijgbaar zijn voor de prijs van € 208 excl. btw.

 

MyDaylight, een VR-applicatie voor de inrichting van de ruimtes onder het dak.

MyDaylight, de nieuwe applicatie van VELUX, maakt via cloud computing een virtuele maar levensechte simulatie van de daglichtinval in een kamer.

 

Daglichtsimulatie

Daglicht heeft een enorme invloed op ons leven, maar is ontastbaar en moeilijk te meten of synthetisch te produceren. De manier waarop daglicht binnenkomt verschilt en verandert in elke situatie: het hangt af van de ligging en oriëntatie van het huis, de positie van het venster in het huis en de stand van de zon (seizoen en uur van de dag). Eens het licht het huis binnenvalt, wordt het weerspiegeld op verschillende oppervlakken - vloeren, muren, meubels - en naargelang de positie, de kleur en de textuur van deze oppervlakken. De manier waarop het weerspiegelde licht en het directe licht gecombineerd worden, beïnvloedt hoe het licht wordt waargenomen.

In het kader hiervan ontwikkelde VELUX de applicatie MyDaylight. Gebruikers kunnen hiermee hun inrichtings- of renovatieprojecten visualiseren door enkele parameters in te geven: de afmetingen van de vloer, de hoogte van het dak en de helling van het plafond. Vervolgens kan het project nog meer worden gepersonaliseerd: ze kunnen vensters toevoegen, de afwerking van plankvloeren en muren, de gewenste texturen, meubels en de ligging van de kamer. Na een tiental minuten ontvangt de gebruiker een digitale simulatie die in 360° of in virtual reality kan worden bekeken. Hiermee heeft de gebruiker een realistische voorstelling van de kamer en neemt hij de levensechte effecten van daglicht waar.

 

Van idee tot visualisatie

Dankzij de applicatie kunnen eigenaars een rechtstreekse weergave van hun verbeelding krijgen. Vele mensen die hun woning willen inrichten, vinden het moeilijk hun verbeelding om te zetten in een concrete visie. De applicatie brengt de inwoners een stapje dichter bij het huis dat ze in hun gedachten hebben. De mogelijkheid om eigen ontwerpen te bekijken en te beleven door virtual reality en de 360° video, maakt de eigen plannen tastbaar en uitvoerbaar.

 

De toekomst is digitaal

Dankzij deze unieke applicatie kunnen gebruikers experimenteren met verschillende renovatie-opties. De applicatie is beschikbaar op smartphone, waardoor de dienst altijd en overal beschikbaar is en zo beantwoordt aan de tendens van mobiel verbruik.

 

Praktische informatie

MyDaylight is gratis voor iedereen en is vanaf 29 januari beschikbaar in de Apple Store en op Google Play.

Hoe gebruikt u MyDaylight?

1. Download MyDaylight.

2. Configureer de ruimte met behulp van gegevens van de kamer, zoals de afmetingen van de vloer, de dakhelling en de aanwezigheid van meubels.

3. Ontwerp verschillende mogelijkheden om daglicht binnen te laten in de kamer door te spelen met de positie en de grootte van de ramen.

4. Enkele minuten later ontvangt u een melding. Uw persoonlijke ontwerptekening van uw kamer met daglicht is klaar.

5. Met de op uw telefoon geregistreerde ontwerptekening, kunt u in 360° en in VR met de kamer experimenteren. Met een VR-bril krijgt u het gevoel aanwezig te zijn in de door u ontworpen kamer!

Speel met oneindig veel scenario's en ontwerpen en maak zoveel simulaties als gewenst. Tijd en verbeelding zijn de enige grens.

 

Nieuw gereedschap om het leven van installateurs te vereenvoudigen.

VELUX stelt een hijsgereedschap voor om de installatie van de VELUX-dakvensters te vereenvoudigen. Hiermee kunnen installateurs de dakvensters met een kraan vanop de grond tot op het dak optillen.

 

Een nieuwe voorziening met talrijke voordelen

VELUX stelt een nieuwe flexibele oplossing voor die aangepast is aan alle daken. Deze hijsgereedschap vereenvoudigt de installatie en de hantering van dakvensters.

Met dit nieuwe gereedschap kan de installatie sneller gebeuren. Het is inderdaad niet meer nodig het wentelend kader te verwijderen. 

De montagevoorziening zorgt voor meer stabiliteit tijdens het plaatsen van dakvensters.

Tot slot heeft de installateur dankzij dit nieuwe hijsgereedschap geen extra mankracht nodig om het venster op het dak te installeren. Tijdens de montage kunnen zijn collega’s dus gerust andere taken uitvoeren.

Met een levensduur van 10 jaar of 20.000 hijsbeurten is deze tool een uitstekende investering.

 

Praktische informatie

Productreferentie: ZZZ 237

Compatibel met de VELUX-producten met de referenties GPL, GPU, GGL, GGU, GIL, GIU, VIU, GTL, GXL, GXU van de V22-generatie.

Het hijsgereedschap is beschikbaar vanaf februari 2018 voor een prijs van € 330 excl. btw.

 

Een vleugje magie in huis met de nieuwe gordijnencollectie van Disney & VELUX Goodnight

Ondergedompeld worden in de sprookjeswereld van Anna en Elsa, gaan slapen in het gezelschap van Winnie the Pooh en zijn vriendjes of dromen aan hoge snelheid naast Bliksem Mc Queen: de nieuwe collectie gordijnen van Disney & VELUX Goodnight zal kinderkamers vullen met magie en creativiteit. 

 

Slapen met hun helden

VELUX doet beroep op de Disney-personages om de nachten van kinderen te verlichten. Of ze nu kiezen voor de helden van de film Frozen: Anna, Elsa of Olaf de sneeuwman, Mc Queen -de held uit Cars- of Winnie the Pooh en zijn vriendjes, kinderen zullen heel veel keuze hebben. Dankzij de nieuwe collectie gordijnen voor kinderen van VELUX kunnen ze gaan slapen met hun favoriete Disney-personage.

 

Elegante designs en trendy kleuren

De collectie, die bestaat uit 9 verschillende en unieke designs, combineert trendy kleuren met elegantie en harmonie. Er is voor elk wat wils dankzij de zachte of gedurfde kleuren, uit sprookjes of actiefilms.

 

Meer duisternis voor een betere slaap

Voor ouders die er zeker van willen zijn dat de kamer van hun kind de beste omstandigheden biedt voor een goede nachtrust of een dutje overdag, zijn deze verduisteringsgordijnen ook perfect omdat ze de optimale duisternis bieden op elk moment van de dag.

Volgens onderzoeken* naar het belang van slaap is duisternis een essentiële voorwaarde voor een goede nachtrust omdat ons lichaam 's nachts het meest gevoelig is voor licht. Ons lichaam functioneert volgens een cyclus van 24 uur en kleine hoeveelheden licht kunnen onze nachtrust verstoren. Daarom zijn lange uren onverstoorde slaap essentieel voor iedereen en in het bijzonder voor kinderen. Ze hebben inderdaad nood aan een goede nachtrust om te groeien en overdag helemaal in vorm te zijn, zowel thuis, in de crèche of op school.

 

Kwaliteitsvolle materialen

Alle gordijnen worden gemaakt met stoffen die geen schadelijke materialen bevatten (OEKO-TEX®), zijn bestand tegen vuil en bieden een optimale verduistering en controle van het licht. Met de nieuwe Disney & VELUX Goodnight-collectie combineert VELUX kwaliteit en functionaliteit, waarbij kinderen en ouders de mogelijkheid krijgen de kamers van het huis om te vormen tot speelse omgevingen, waar een magisch universum en optimale slaapomstandigheden hand in hand gaan.

 

Praktische informatie

De nieuwe collectie van de Disney & VELUX Goodnight-gordijnen is beschikbaar vanaf maart 2018 voor een prijs vanaf € 98 excl. btw.

*Lack of sleep affects both our ability to concentrate and our subjective well-being, but also objective health (D&A Magazine, page 47)
Sleep enhances your child’s growth, attention span and learning (Parents.com)
Light control is one cue to advance your child’s sleep quality (National Sleep Foundation)
Light and darkness are powerful tools telling your body it's time to wake up or go to sleep (National Sleep Foundation)
Darkness triggers the production of melatonin, the hormone that regulates the body’s sleep cycles (National Sleep Foundation)