31
augustus
2017
|
14:04
Europe/Amsterdam

Nieuwe dakvensters blazen studio nieuw leven in

VOOR DE EINDKLANTEN |

Zorgen voor extra natuurlijke lichtinval kan een kamer volledig nieuw leven inblazen. Met dit idee als vertrekpunt besloten Valérie en haar man om hun aangebouwde studio onder handen te nemen. De bestaande VELUX-dakvensters werden door grotere versies vervangen, zodat er veel meer daglicht binnenkomt. 

download
EU movie VV case NL

Meer natuurlijk licht voor meer leefcomfort

Zoon Simon wou graag volop van zijn studentenleven kunnen genieten. Daarom woont hij in de studio die aan het huis van zijn ouders is aangebouwd. Hij kan er van meer onafhankelijkheid genieten, maar er was eigenlijk te weinig licht in deze ruimte om op een comfortabele manier te kunnen studeren. Zijn ouders besloten dan ook om de twee VELUX-dakvensters door grotere versies te vervangen. Want in ideale omstandigheden zou de oppervlakte die in een kamer onder het dak door natuurlijk licht wordt belicht minstens 12% van de bewoonbare vloeroppervlakte* moeten bedragen.

 

"We besloten om de studio om te bouwen tot een optimale leefruimte voor onze zoon. Daarom kozen we voor grotere VELUX-dakvensters die de raamoppervlakte verdubbelen. Zo ontstaat er veel meer natuurlijk licht in de kamer", zegt Valérie.

De eigenaars hielden ook rekening met de isolatie en het design. Daarom kozen ze voor de nieuwe VELUX-dakvensters met verzonken inbouw, betere isolatie en een wit polyurethaan binnenafwerking. Het geheel ziet er meteen heel wat moderner uit. Daarbovenop zijn de vensters bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Bediening vanop afstand

Voordat de dakvensters in de studio werden vervangen, waren er twee kleine, moeilijk bereikbare manuele dakvensters. De vensters en de verduisteringsgordijnen konden enkel met een stang geopend en gesloten worden. Toen ze de dakvensters vervingen, kozen de eigenaars voor het comfortabele en elektrische INTEGRA®-systeem met afstandsbediening. Vandaag kan Simon zijn vensters en de verduisteringsgordijnen vanop afstand openen en sluiten. "Er bestaan ook buitenste zonneschermen en rolluiken die op het INTEGRA®-systeem kunnen worden aangesloten. Bovendien zijn alle elektrische INTEGRA® VELUX-dakvensters uitgerust met een regensensor die ervoor zorgt dat de vensters automatisch worden gesloten wanneer het begint te regenen", stelt werfleider Thierry Fauconnier.

 

"Het verschil is ongelofelijk, er is veel meer licht zodat de ruimte groter lijkt. Bovendien kunnen de vensters veel eenvoudiger worden geopend en gesloten dankzij één en dezelfde afstandsbediening", vertelt Simon, de bewoner van de studio.

*Gedeelte van de vloeroppervlakte waar de plafondhoogte ≥ 180 cm is.