29
maart
2019
|
14:42
Europe/Amsterdam

Purrrfecteer uw interieur. Focus op natuurlijk licht en geniet van de zon

Huisdieren hebben de natuurlijke neiging om op zoek te gaan naar microklimaten1 (weersomstandigheden in een klein gebied die anders zijn dan je zou verwachten) in huis. Op jacht naar een zacht briesje dat door een open venster waait, of genietend van het zonlicht dat de kamer binnenvalt, ze slagen er altijd in om de purrrfecte natuurlijke schijnwerper te vinden om er zich vervolgens neer te vleien.

Dat een hogere blootstelling aan zonlicht een positief effect heeft op ons humeur is geen geheim. Waarom zouden we het voorbeeld van onze huisdieren niet volgen door ons eigen zonnige hoekje te creëren in huis, zeker nu de lente aan de deur staat met meer zon en warmere lucht?

Huisdieren hebben alles wat ze zich maar kunnen wensen. Opgerold in een bolletje of uitgestrekt in het zonlicht, je hoeft maar één keer naar hen te kijken voor je de drang voelt hen te vergezellen op de zetel en samen een dutje te doen”, vertelt Maja Marlier, directrice Marketing en Communicatie bij VELUX België. “Overweeg om nieuwe dakvensters te installeren die zowel zonlicht als frisse lucht binnenlaten, om nieuwe zonnige plekjes in huis te creëren en het plezier dat je uit een ruimte haalt te maximaliseren. Deze dakramen zorgen voor frisse lucht en laten meer licht binnen in je woning. Zet je meest comfortabele sofa onder het venster en ontspan met een goed boek, terwijl je geniet van de warmte van de zon. Zo creëer je de perfecte plek om tot rust te komen, tenminste als je huisdier het plaatsje nog niet gestolen heeft!

Creëer zonnige plekken in huis
 

Herschik

In tegenstelling tot onze huisdieren, kunnen wij niet van elke plek een knus hoekje maken. Aarzel dus niet om meubels te verplaatsen zodat je het meeste uit je nieuwe zonnige plekje kan halen. Plaats de zitmeubels zo dat het natuurlijk licht dat van boven komt, het middelpunt is.” vertelt Maja.

Herbekijk

Kan je veranderingen maken in je dagelijkse routine om het meeste uit de zonnige plekjes in huis te halen? Volg je huisdieren wanneer ze op zoek gaan naar de warmste plekjes. Waarom zou je boodschappenlijstjes niet opstellen terwijl je in het zonnige plekje op de trap zit, of de groenten schillen aan de keukentafel onder het dakraam?

Vernieuw

Je kan geen omelet maken zonder eieren te breken, dus laat je niet beperken door het dak en zie dit niet als een barrière voor het binnenlaten van daglicht in huis. Denk eraan, er is hoogstwaarschijnlijk een reden dat je kat op het dak op zoek gaat naar de zon, volg dus hun verplaatsingen en plaats een VELUX raam op de plek waar ze het allerliefst zonnebaden. Je huisdieren zijn slimmer dan je denkt op het vlak van verbeteringen in huis, ze kunnen je nog goed helpen!

Vervang

Wanneer je geniet van een warme en zonnige plek, is het belangrijk om rekening te houden met je meubels. Leder wordt plakkerig, motieven verliezen hun kleur en donkere kleuren worden erg warm. Zoek stoffen die goed reageren op natuurlijk licht2. Wanneer het te warm wordt bijvoorbeeld, gaan huisdieren op koude stenen of tegels liggen om zich te verfrissen. Wees dus ruimdenkend bij het creëren van je leefomgeving.

Meer weten over hoe je je woning kan transformeren? Ga naar https://goedthuis.velux.be/

Over de VELUX Group
De VELUX Group maakt al meer dan 75 jaar woningen over de hele wereld leefbaarder door te zorgen voor optimale daglichttoetreding en ventilatie door het dak. Ons productprogramma omvat dakramen, lichtkoepels en lichtstraten, raamdecoratie en zonwering, rolluiken en slimme bedieningssystemen. Al die producten dragen bij aan een gezond en duurzaam binnenklimaat, voor wonen en werken, voor spel en ontspanning. Onze 11.000 medewerkers zijn wereldwijd actief in verkoop- en productievestigingen in meer dan 40 landen. De VELUX Group is onderdeel van VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en doneerden de VELUX FOUNDATIONS 170 miljoen euro aan verschillende goede doelen. Ga voor meer informatie naar www.velux.be.

1http://www.woorden.org/woord/microklimaat

2http://thedaylightsite.com/light-and-materials/