28
september
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Renovatieproject LEEST illustreert: VELUX is er niet alleen voor hellende daken

De dakvensters van VELUX hoeven we niet meer te introduceren. Bij de meeste mensen roepen deze vensters meteen het beeld van een hellend dak op. Steeds meer installateurs kiezen echter ook bij platte daken voor VELUX. Waarom? Eerst en vooral omdat de vlakke platdakvensters van VELUX ideaal zijn om frisse lucht en natuurlijke licht maximaal in huis binnen te laten, maar ook omwille van de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en de eenvoudige installatie. Op een renovatieproject te Leest, vlakbij Mechelen, spraken we hierover met installateur Erik Siemons, die ons met plezier meer tekst en uitleg verschafte.

“De intensieve renovatiewerken aan deze woning zijn intussen aan hun vijfde jaar toe. De afwerking is voorzien voor eind 2016, dus met de installatie van de platdakvensters zitten we in de laatste fase”, verduidelijkt Siemons. “De plaatsing van de platdakvensters is zeker niet het meest complexe element van de renovatie. Integendeel, de installatie is bijzonder eenvoudig, mede dankzij de overzichtelijke plaatsingsgids, die wat doet denken aan de handleidingen van IKEA.”

“De klant zelf is vooral gewonnen door het design en de prestaties”, stelt Siemons. “We spreken dan ook over een mooi geïntegreerde, sterk isolerende glazen ruit van 4 mm dikte. De zwarte randen en discrete profielen in aluminium geven het dak een elegante toets. De vensters zorgen voor een overvloed aan natuurlijk daglicht en dankzij de combinatie van een vast met een elektrisch opengaand venster wordt de aanvoer van frisse lucht gegarandeerd.”

Daar houden de voordelen volgens Siemons nog niet op: “Dankzij een regensensor sluit het elektrisch venster automatisch wanneer het begint te regenen. De dubbele veiligheidsbeglazing en het vlak glas aan de buitenkant dempen bovendien in hoge mate het geluid van regen en hagel.”

Erik Siemons werkt al 25 jaar met VELUX-producten. “Ze zijn in de eerste bijzonder betrouwbaar, hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, de beste isolatiewaarden en zijn eenvoudig te installeren,” aldus Siemons. “De gaatjes voorboren en het glas vastvijzen is bijzonder eenvoudig. Het enige waar men goed op moet letten is dat de dakdichting rond het venster grondig gebeurt. Daarvoor werk ik met Derbigum, maar ook andere dakdichtingen zijn mogelijk”, verklaart Siemons.

Het venster is zeer duurzaam omdat het uit kwaliteitsmaterialen is vervaardigd. Het kader met aluminium profielen vraagt weinig onderhoud. Het vlak platdakvenster kan worden voorzien van een VELUX- binnenvouwgordijn om de lichtinval in huis optimaal te regelen.

 

Vroeger werd VELUX door heel wat installateurs bijna uitsluitend met hellende daken geassocieerd, maar diegenen die intussen meerdere VELUX platdakvensters hebben geïnstalleerd, weten intussen dat VELUX ook op dit gebied de topkwaliteit levert die ze van het bedrijf gewend zijn.

 

 

Download de foto's in onze "Multimedia" rubriek.