23
maart
2018
|
14:41
Europe/Amsterdam

Stijgende inkomsten en investeringen in VKR Holding

VKR Holding heeft in 2017 een record geboekt wat inkomsten betreft, terwijl de winst zoals verwacht daalde door grote investeringen.

VKR Holding zet na de recordresultaten van 2016 zijn stabiele ontwikkeling voort. De inkomsten stegen met 2,9% tot DKK 18,6 miljard, terwijl de winst in datzelfde jaar zoals verwacht met 3% daalde tot DKK 2,5 miljard. Reden daarvoor zijn de capaciteitsuitbreiding en de stijgende marketingkosten. De groepen VELUX en DOVISTA investeerden bovendien een aanzienlijk bedrag om in de toekomst verder te kunnen groeien.

"We kennen een stabiele groei in onze activiteiten, maar in 2017 deden we buitengewoon grote bedrijfsinvesteringen om onze capaciteit en marktposities in de toekomst nog te verbeteren. Daarom is de winst wat gedaald, zoals we hadden voorzien in onze prognoses voor 2017. We beschouwen de jaarlijkse winst als bevredigend", zegt Mads Kann-Rasmussen, CEO van VKR Holding. Hij gaat verder:

"We hebben een vervolg gebreid aan onze strategie van actieve investeringen om een nieuw bedrijfsdomein aan te boren. Zoals we vorig jaar hebben aangekondigd, zullen we wachten tot de juiste opportuniteit zich voordoet om een aanzienlijke investering te doen. Hetzelfde geldt voor onze bedrijfsdomeinen waarin we goede opportuniteiten zien voor zowel organische groei als groei door overname.

De laatste activiteiten in Ventilatie van VKR Holding werden stopgezet vanwege de verkoop van Monodraught Ltd., dat 10 jaar deel uitmaakte van onze holding. Er zijn geen plannen voor verdere overdrachten.

De VELUX Groep en de DOVISTA Groep, die verantwoordelijk zijn voor onze activiteiten in respectievelijk dakvensters en verticale vensters, hebben in 2017 beiden een omzetgroei gekend, terwijl Arcon-Sunmark het recordjaar 2016 niet kon evenaren. Het businessmodel van Arcon-Sunmark berust op grootschalige projecten en daarom zijn er van jaar tot jaar grote omzetschommelingen mogelijk.

De VKR Groep investeerde in 2017 een aanzienlijke som. De VELUX Groep verhuisde zijn magazijn en logistiek centrum voor Midden-Europa naar Sonneborn in Duitsland, waar ook de productiefaciliteiten werden uitgebreid. De DOVISTA Groep is bezig aan de bouw van een nieuwe fabriek in Litouwen, één van de grootste buitenlandse investeringen in dat land.

Dit alles leidde ertoe dat VKR Holding een resultaat neerzette dat overeenstemt met de prognoses.

"In het algemeen wordt verwacht dat het niveau van activiteit in de VKR Groep in het komende jaar zal stijgen. We zullen er verder naar streven om onze marktposities te versterken, en we zullen het hoge kostenniveau van VELUX A/S en DOVISTA A/S blijven aanhouden. We verwachten dat de resultaten voor 2018 in dezelfde lijn zullen liggen als die van 2017," zegt Mads Kann-Rasmussen.

Over VKR Holding

VKR Holding is een holding en investeringsmaatschappij met als doel waarde te creëren via financiële investeringen en eigenaarschap van bedrijven. De bedrijven die deel uitmaken van VKR Holding hebben ongeveer 14.900 werknemers in 41 landen in dienst. VKR Holding behoort tot een stichting en een familie. De hoofdaandeelhouder is VILLUM FONDEN.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.vkr-holding.com

Contactpersonen:

Jens Bekke, VELUX A/S, Perscontacten + 45 21 55 07 89

Astrid Bohn Bosworth, Uitvoerend Secretariaat, VKR Holding A/S + 45 39 57 05 43