Waver,
11
juni
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Stijlvol in slaap vallen

Geniet van een heerlijke nachtrust in je droomkamer met de nieuwe Colour by You verduisteringsgordijnen van VELUX

Beperkt zijn in kleur is het laatste wat je wil wanneer je je droomkamer ontwerpt. VELUX begrijpt dit en heeft een nieuwe Colour by You lijn van verduisteringsgordijnen ontwikkeld, die tot 1.800 kleuren biedt voor elke smaak en stijl. Dankzij dit nieuwe productaanbod kan je interieurs creëren die net zo gevarieerd en kleurrijk zijn als je verbeelding! 

Deskundigen raden ons aan om ongeveer een derde van ons leven al slapend door te brengen voor een gezond en gelukkig leven (Aminoff MJ, 2011). Spijtig genoeg beïnvloeden externe factoren vaak onze mogelijkheid om 6 tot 8 uur lang onze ogen te sluiten. Van stress tot ploegendienst, tot het verzorgen van jonge kinderen, er zijn veel obstakels die we moeten overwinnen voor de perfecte nachtrust. Toch is het niet enkel de druk van het dagelijks leven dat een probleem kan vormen, de ruimte waarin we slapen kan ook een groot effect hebben op de kwaliteit van onze nachtrust. 

Vaak wordt onze slaapkwaliteit niet enkel belemmerd door onze eigen situatie maar ook door onze externe omgeving, waaronder de hoeveelheid licht die in onze slaapkamers binnendringt,” vertelt Professor Johan Verbraecken, "Longarts en medisch coördinator Slaapcentrum" van het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen. 

Er zijn veel zaken die je kan doen om je slaapkamer rustiger te maken, maar één van de belangrijkste dingen is het minimaliseren van zintuiglijke prikkels. Hiermee bedoel ik de blootstelling aan licht, geluid en geur. Het eerste kan gemakkelijk worden opgelost met de installatie van een Colour by You verduisteringsgordijn van VELUX dat op elk moment een lichtwerende laag biedt voor optimale duisternis. Het extra voordeel van deze lijn is dat je kan kiezen tussen een groot aantal kleuren om ervoor te zorgen dat je slaapkamer er nog steeds stijlvol uitziet en aanvoelt. 

Met de Colour by You serie van VELUX kan je kiezen uit honderden kleuren of tinten voor je verduisteringsgordijn en een prachtig interieur creëren, zonder in te boeten op effectieve verduistering. Je kan je verduisteringsgordijnen combineren met de kleur van je muur, tapijt, zetel en meer, de keuze is volledig aan jou. Gebruik simpelweg de online kleurselectietool, voer de kleur in die je wil om je gepersonaliseerde verduisteringsgordijnen te ontwerpen en binnen twee weken worden ze aan je deur geleverd. 

Als het gaat over verduisteringsgordijnen, gaan mensen ervan uit dat ze een donkere kleur moeten kiezen om het daglicht buiten te houden,” vertelt Maja Marlier, Directrice Communicatie en Marketing bij VELUX. “Met de nieuwe Colour by You collectie kunnen mensen nu kiezen uit 1.800 kleuren, die allemaal zorgen voor een optimale verduistering. Of je interieur nu hemelsblauw, donkergroen of pastelroze nodig heeft, VELUX kan aan je interieurbehoeften voldoen en biedt je een echt op maat gemaakte slaapkamer waar je van je nachtrust kan genieten.” 

De VELUX verduisteringsgordijnen bieden een lichtdichte laag en zijn getest om je op elk moment van de dag de meest optimale verduistering te bieden. Ze zijn ideaal voor in de slaapkamer omdat ze een volledige lichtregeling mogelijk maken voor een goede nachtrust of een rustgevend dutje gedurende de dag. Opgepast: een verduisteringsgordijn zal niet volstaan om de warmte tegen te houden. Een efficiënte bescherming tegen de warmte gebeurt namelijk van buiten uit via een buitenste zonnescherm. Om te genieten van maximaal comfort in uw woning, raadt VELUX een combinatie van de twee aan.  

5 tips voor een goede nachtrust 

  1. Ontspan en kom tot rust voor het slapen - verminder de schermtijd, mediteer of neem een ontspannend bad met rustgevende geuren en kalmerende kaarsen. Door de tijd te nemen om te ontspannen en de drukte van ons dagelijks leven tegen te gaan, kunnen we onze geest helpen om zich te kalmeren wanneer het tijd is om te gaan slapen.

  2. Zorg ervoor dat de temperatuur in je slaapkamer goed voor je is - te warm of te vochtig en je schopt de dekens eraf. Te koud en het kan moeilijk zijn om het je comfortabel te maken. Het openen van het dakvenster kan helpen de temperatuur in je slaapkamer te regelen voor een aangenamere nachtrust. 

  3. Verduister je kamer houd het licht tegen dat onverwacht je kamer binnenvalt en je wakker maakt door gebruik te maken van een VELUX Colour by You verduisteringsgordijn voor totale duisternis op elk moment. 

  4. Verminder achtergrondgeluid probeer de hoeveelheid achtergrondgeluiden te beperken om je te helpen een rustige en vredige omgeving te creëren. Denk hierbij aan het uitschakelen van de TV, het loskoppelen van lawaaierige apparaten of het gebruik van oordopjes. 

  5. Laad je telefoon buiten op - kunstmatig licht van je telefoon kan plotseling je zintuiglijke prikkels verhogen en je wakker maken. Laad je apparaten buiten de slaapkamer op om eventuele storingen tijdens het slapen te vermijden.  

 

Om meer te weten te komen over hoe je je woning kan transformeren met licht, bezoek https://www.velux.be/ en onze blog https://goedthuis.velux.be.  

Contactgegevens  
Sabine Pauquay 
Public Affairs Manager 
sabine.pauquay@velux.com 
+32 475 80 60 06 

Over de VELUX Group 
De VELUX Group maakt al meer dan 75 jaar woningen over de hele wereld leefbaarder door te zorgen voor optimale daglichttoetreding en ventilatie door het dak. Ons productprogramma omvat dakvensters, platdakvenster en lichtstraten, raamdecoratie en zonwering, rolluiken en slimme bedieningssystemen. Al die producten dragen bij aan een gezond en duurzaam binnenklimaat, voor wonen en werken, voor spel en ontspanning. Onze 11.000 medewerkers zijn wereldwijd actief in verkoop- en productievestigingen in meer dan 40 landen. De VELUX Group is onderdeel van VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2017 had de VKR Holding een totale omzet van 2,5 miljard euro en doneerden de VELUX FOUNDATIONS 170 miljoen euro aan verschillende goede doelen. Ga voor meer informatie naar www.velux.be.