27
april
2018
|
14:05
Europe/Amsterdam

Tijdens CSR Night viert Time4Society zijn 10-jarig bestaan en bekroont topbedrijven GSK, MSD en VELUX met een Time Award!

Op 26 april 2018 organiseerde de vzw Time4Society de CSR Night. Het werd een extra feestelijke avond. Time4Society, die onder andere maatschappelijke teambuildings organiseert voor bedrijven, vierde namelijk zijn tienjarige bestaan. Alles begon met een trendonderzoek meer dan tien jaar geleden. Daaruit bleek dat heel wat Belgen vrijwilligerswerk zagen zitten. Maar vaak alleen op voorwaarde dat dit duidelijk afgebakend was in tijd en ruimte, als er een meetbaar resultaat was achteraf en als het project kon gerealiseerd worden samen met de collega’s. De ‘Tijdbank’, later Time4Society, was geboren. De kerndoelstelling? Tijd geven aan de maatschappij.

Sinds 2008 werden via Time4Society vzw:

  • meer dan 200.000 uren gegeven aan de maatschappij. Dat is omgerekend 119,6 jaar.
  • meer dan 2.000 projecten gerealiseerd
  • gingen al meer dan 50.000 deelnemers op maatschappelijke teambuilding

Tijdens deze editie overhandigde Vice-Eerste Minister Kris Peeters aan drie bedrijven dé felbegeerde Time Award en kondigde de Nieuwkomer van het jaar aan.

  • Time Award voor Grootste Tijdgever: GSK

De bedrijven in deze categorie dankten hun nominatie aan het aantal uren dat ze in 2017 aan de maatschappij hebben geschonken. De drie grote tijdgevers van het voorbije jaar waren GSK (GlaxoSmithKline), ING en Victor Buyck.

GSK is reeds zeven jaar op rij de grootste tijdgever van België. In 2017 hebben 1.688 werknemers van GSK deelgenomen aan een maatschappelijke teambuilding. Hiermee steunden ze in één jaar tijd 136 projecten en 32 organisaties en schonken ze 12.406 uren aan de maatschappij.

  • Time Award voor Sterkste Project: MSD

De nominaties in deze categorie werden toegekend aan Amadeus, Audi Brussels en MSD. Projecten die de maatschappij helpen, zijn per definitie sterk. Maar deze drie bedrijven toonden net dat tikkeltje meer creativiteit en ambitie.

MSD zette zich met 170 medewerkers in voor Les Rênes de la Vie, een centrum voor hippotherapie voor kinderen met en zonder beperking. Van het verven van de ponystallen en herstellen van beschadigde rijzadels tot het opbouwen van een hindernissenbaan, variatie troef!

  • Time Award voor Inclusief Project: VELUX

Inclusief, dat wil zeggen: alle medewerkers zijn betrokken en trekken even hard aan de kar. De drie genomineerden voor het meest Inclusieve Project waren Infrabel, SPIE en VELUX.

De 80 medewerkers van VELUX staken hun handen maar al te graag uit de mouwen voor Home Reine Astrid, een jeugdinstelling. Ze renoveerden het dierenpark en het speelplein, gaven het gezondheidsparcours een update en plantten fruitbomen aan.

  • Nieuwkomer van het jaar is Infrabel

Elk jaar heeft Time4Society de eer om nieuwe tijdgevers te verwelkomen. De drie nieuwkomers die het meest in het oog sprongen waren Infrabel, Umicore en vind!

Infrabel startte meteen goed, met 80 deelnemers, 6 projecten en 640 uren tijd voor de maatschappij. Zowel sociale, als natuurprojecten werden door de medewerkers gerealiseerd.

De vzw Time4Society wil bedrijven en hun medewerkers helpen om hun MVO-visie praktisch en concreet te beleven. Een maatschappelijke teambuilding is een uitnodiging aan bedrijven en hun medewerkers om op een duurzame manier tijd te schenken aan de maatschappij.

Meer weten?Nathalie Bekx, CEO Time4Society vzwT. 0475 45 42 58nathalie.bekx@time4society.comwww.time4society.com