13
juni
2017
|
11:55
Europe/Amsterdam

Transformatie hellend tot plat dak voor meer ruimte en licht

Plaatsing van het nieuwe VELUX platdakvenster met gebogen glas

Eén van de allereerste plaatsingen van de nieuwste innovatie van VELUX – het platdakvenster met gebogen glas – vond plaats bij Christophe uit Waals-Brabant. De eigenaar van de woning uit de jaren ’70 koos bij de renovatie voor een transformatie van zijn hellend dak naar een plat dak, om zo aan ruimte en licht te winnen.

 

Mark Briscot, de dakdekker van de werf, is een specialist in platte daken en maakte er zelfs zijn vakgebied van. Hij verklaart de keuze voor VELUX: “Ik werk graag met VELUX-dakvensters omdat het kwaliteitsproducten zijn die een betere isolatie bieden voor een correcte prijs.”

Christophe en zijn echtgenote vonden de ruimte onder hun hellend dak weinig praktisch: “Onder het dak bevindt zich de kamer van onze zoon. Het was daar niet mogelijk om overal te kunnen rechtstaan en zowel het zicht naar buiten als de lichtinval waren beperkt.” Om deze redenen besliste het koppel om het hellende dak tot een verhoogd plat dak om te bouwen.

VELUX platdakvenster met gebogen glas bood volgens Marc de ideale oplossing: “Het nieuwe platdakvenster van VELUX heeft niet alleen een prachtig design met optimale lichtinval maar is ook een technologisch hoogstandje. De plaatsing nam nog geen twee uur tijd in beslag. Het venster is gemakkelijk te installeren en de verbindingen kunnen onmiddellijk worden gemaakt. Voor mij is het een waar plezier om met dit product te werken.”Een snelle en eenvoudige installatie

 

Voor de bediening opteerden de eigenaars voor een INTEGRA®-systeem dat meerdere voorgeprogrammeerde functies aanbiedt om de ventilatie en de lichtinval elektrisch te regelen. De dakdekker werkte op de werf met andere vakmannen samen: “De aansluiting van het INTEGRA® systeem werd door de elektricien uitgevoerd. De kabels lagen geenszins de installatie in de weg, ik heb hen enkel naar de binnenkant moeten duwen zodat de elektricien achteraf zijn werk zou kunnen doen.”

Gezien het venster na de plaatsing onmiddellijk gebruiksklaar is, kunnen de eigenaars nu al van het extra daglicht genieten en voor de finishing touch hun keuze maken uit het ruime gamma binnengordijnen van VELUX. Om de slaapkamer te beschermen tegen de eventuele zomerhitte, hebben de eigenaars alvast gekozen voor een zonnewering. Deze wordt tussen het gebogen glas en de basis geplaatst om het design van het platdakvenster in ere te houden.