Waver,
30
januari
2020
|
08:28
Europe/Amsterdam

VELUX ACTIVE koppelt het technologische aan het duurzame

Tijdens BATIBOUW worden naar jaarlijkse gewoonte de prestigieuze Belgian Build Awards gehouden om de prestaties van architecten en exposanten te eren. De ECO-Award is één van de prijzen die BATIBOUW uitreikt en die standhouders prijst voor hun duurzame producten. VELUX is trots om deel te nemen met VELUX ACTIVE with NETATMO, een product waar technologie en duurzaamheid hand in hand gaan.

Het optimale binnenhuisklimaat met VELUX ACTIVE

Dankzij het smarthome-systeem VELUX ACTIVE with NETATMO wordt automatisch een optimaal binnenhuisklimaat gecreëerd. Een slimme binnenklimaatsensor meet constant de temperatuur, de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in de kamer. Bovendien houdt de sensor ook rekening met de lokale weersvoorspellingen en de persoonlijke voorkeuren van de bewoner. De VELUX INTEGRA® dakvensters, rolluiken en gordijnen reageren vervolgens door automatisch open of dicht te gaan.Op bestaande manuele dakvensters kan zeer eenvoudig een motor op zonne-energie toegevoegd worden. Zo kunnen ook deze vensters aangesloten worden op VELUX ACTIVE en genieten de bewoners van extra comfort.

Hoewel VELUX ACTIVE automatisch meet via de sensor en dakvensters, gordijnen en rolluiken opent en sluit, is het ook mogelijk om alles op afstand zelf te controleren en te bedienen met een smartphone. Hiervoor hoeft enkel de VELUX ACTIVE smartphone-app geïnstalleerd te worden die compatibel is met Apple HomeKit en sinds kort ook met Google Assistent.

Een intensieve ventilatie voor duurzaam wonen en een lager E-peil

Naast het feit dat VELUX ACTIVE with NETATMO een technologisch vernuft systeem is, zijn ook zeker de duurzaamheidsvoordelen niet te ontzien. Elke woning streeft naar een zo hoog mogelijke energie-efficiëntie en een laag energiepeil (E-peil) en moet aan strenge EPB-eisen voldoen. Deze EPB houdt sinds juli 2019 rekening met het potentieel voor intensieve ventilatie van de woning, wat een dalende invloed heeft op het E-peil.

Dankzij VELUX ACTIVE stijgt het potentieel voor intensieve ventilatie. De slimme sensor van VELUX ACTIVE monitort namelijk voortdurend het binnenklimaat en reageert automatisch op deze metingen door de VELUX INTEGRA® dakvensters op de juiste momenten te openen en te sluiten. Het gevolg is een natuurlijke en intensieve ventilatie van de woning met een betere luchtkwaliteit tot gevolg. Woningen uitgerust met dit systeem komen terecht in de categorie ‘maximum intensieve ventilatie potentieel’. Dit kan leiden tot een mooie winst van vijf tot acht punten op het E-peil.

Het VELUX ACTIVE with NETATMO startpack is gemakkelijk zelf te installeren zonder professionele hulp.

Praktisch:

Richtprijs VELUX ACTIVE binnenklimaatbeheersing All-in-one innovatieve oplossing: € 208 excl. btw (startpack)VELUX op Batibouw 2020: Paleis 4 – stand 330