Waver,
10
juni
2020
|
09:12
Europe/Amsterdam

VELUX Commercial - Step Solution

VELUX Step-oplossing wint Red Dot-award voor uitmuntende ontwerpkwaliteit

"We zijn uiteraard zeer vereerd dat de internationale vakjury ons dit prestigieuze kwaliteitskeurmerk voor uitmuntend productdesign heeft toegekend. Onze producten zorgen voor daglicht en frisse lucht om de levenskwaliteit van mensen in gebouwen te verbeteren. Dat is de basis van ons bedrijf en tot op de daq van vandaag nog steeds onze drijfveer. Met het Red Dot-label kunnen we meer bewustzijn creëren over de kwaliteit van onze producten, in dit geval de Step-oplossing van VELUX modulaire lichtstraten, en ons merk in verband brengen met goed productdesign," zegt David Briggs, CEO van de VELUX Groep.

Meerdere rijen lichtstraten direct gekoppeld tot een glazen dak
Zoals de naam al aangeeft, heeft de nieuwe VELUX Step-oplossing een unieke trapsgewijze structuur. Meerdere rijen lichtstraten worden onderling verbonden om een groot glazen dak te creëren. De oplossing wordt gekenmerkt door een minimalistisch ontwerp, een coherente en esthetische structuur en slanke steunbalken.

"We hebben de VELUX Step-oplossing ontworpen om onze klanten een oplossing te bieden waarbij er maximaal daglicht binnenvalt door grote glazen oppervlakken. Nu hebben we niet alleen modules die naast elkaar gemonteerd zijn, maar bieden we ook deze unieke trapsgewijze structuur. Door deze manier van bevestigingen liggen de modules dichter tegen elkaar. De gootstukken zorgen voor een waterdichte oplossing in het elegante ontwerp," legt Erik Kjaergaard uit, Global R&D Directeur, VELUX Commercial.

De Step-oplossing is niet alleen een technologisch geavanceerd product, maar is speciaal ontworpen voor openbare en utiliteitsgebouwen, zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten.

Gedetailleerde evaluatie van de producten die meededen
In 2020 werden meer dan 6500 producten van ontwerpers en bedrijven uit 60 landen ingezonden voor deze competitie. "De winnaars van de Red Dot Award hebben bewezen dat ze uitstekende producten hebben gecreëerd die een prijs verdienen. De jury werd niet alleen overtuigd door de esthetische waarde, maar ook door de ongeëvenaarde functionaliteit. De winnaars van de Award creëren nieuwe maatstaven binnen hun sector. Ik wil hen van harte feliciteren met hun succes,” zei prof. dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

Lees meer over de VELUX Step-oplossing.

Boilerplate

Nieuws Centrum : https://nieuws.velux.be 

Contactgegevens:
Ruben Decuypere - Sales Director - VELUX Commercial - VELUX Belgium
Boulevard de l'Europe, 121 - B -1301 Bierges (Wavre)
+32 490 58 98 70
ruben.decuypere@velux.com
 

Over VELUX Commercial
VELUX Commercial biedt daglichtoplossingen voor openbare, industriële en commerciële gebouwen. Het bedrijf is een samenvoeging van het voormalige Wasco, Vitral, JET en VELUX modulaire lichtstraten en heeft ongeveer 1.200 werknemers in 13 landen. Het productaanbod is breed en varieert van glazen systemen, doorlopende lichtstraten, koepels en platdakproducten tot rook- en luchtventilatiesystemen. VELUX Commercial is onderdeel van de VELUX Groep. Lees meer over VELUX Commercial op www.veluxcommercial.be.