Waver,
04
november
2019
|
09:13
Europe/Amsterdam

VELUX Commercial lanceert innovatieve Step-oplossing voor grote glazen oppervlaktes

VELUX Commercial, een divisie van VELUX, ontwikkelt daglichtoplossingen voor openbare en commerciële gebouwen, zoals scholen, luchthavens, winkelcentra en kantoren. Zijn modulaire lichtstraten bestaan uit verschillende prefab modules die eenvoudig te configureren en te monteren zijn. Hiermee draagt het bedrijf bij aan gezonde, comfortabele en daardoor productieve binnenruimtes. VELUX Commercial introduceert nu de innovatieve Step-oplossing die meerdere rijen modulaire lichtstraten onderling verbindt voor grote glazen oppervlaktes zoals atria.

De lancering van de Step-oplossing past perfect binnen de strategie van VELUX om zijn marktaandeel in de commerciële markt verder uit te breiden.

Welzijn en productiviteit vergroten met een strak ontwerp
De nieuwe oplossing is verkrijgbaar in drie verschillende toepassingen: het Step lessenaarsdak 5-25°, het Step zadeldak 25° en het Step zadeldak 5-25° met nokaansluiting. Dankzij de slanke steunbalken, bieden de Step-oplossingen een maximale hoeveelheid daglicht, gecombineerd met een minimalistisch ontwerp.

"Dat de rijen zo dicht op elkaar liggen is een groot voordeel. Hierdoor ontstaat een grotere glasoppervlakte en valt er dus meer daglicht naar binnen. En dat is mooi, want meer daglicht verbetert bijvoorbeeld de leerprestaties van kinderen op school," vertelt Ruben Decuypere, Sales Director VELUX Commercial België en Luxemburg.

Uit een recent onderzoek van VELUX blijkt dat 60% van de respondenten slechts één uur of minder per dag in de buitenlucht doorbrengen, hoewel 9 op de 10 aangeven dat ze dit aantal graag hoger zouden zien.[1] Welnu, de nieuwe VELUX Step-oplossing komt dankzij het vele daglicht niet alleen tegemoet aan het welzijn van de bewoners, maar verbetert ook het binnenklimaat doordat daarnaast frisse lucht in het gebouw wordt gelaten.

De gevolgen zijn meetbaar: mensen zijn tot 6% meer productief wanneer zij zicht hebben op de buitenwereld en de intellectuele prestaties verhogen met maar liefst 15%[2]. Ook neemt het leervermogen toe en stijgt de groeicurve van mensen en vooral kinderen. Een goede ventilatie verlaagt bovendien het risico op allergieën.

Voordelen van de Step-oplossing
De geïntegreerde kettingmotor zorgt ervoor dat er geen zichtbaar verschil is tussen de vaste en ventilerende modules wanneer deze gesloten zijn. Het slimme design, ontworpen in samenwerking met Foster + Partners, omvat geprefabriceerde gootstukken tussen de rijen. Deze zijn uitgebreid getest op waterdichtheid en voeren regenwater en condens af.

De nieuwe Step-oplossing biedt alle voordelen van de modulaire lichtstraten van VELUX dankzij het intelligente ontwerp en de optimale energie-efficiëntie. Elke module is bovendien uit te breiden met verschillende extra’s zoals coatings en zonweringen, die de temperatuur en de hoeveelheid daglicht reguleren. Gemotoriseerde ventilatie is ook een optie, wat een (nog) beter beheer van de binnentemperatuur en de luchtcirculatie mogelijk maakt.

Omdat VELUX de Step-oplossing prefabriceert, vindt de installatie onder alle weersomstandigheden snel en eenvoudig plaats. De unieke scharnierbeugel, het klemsysteem en de geprefabriceerde afdekkappen en gootstukken garanderen een snelle en veilige montage. De lancering van de Step-oplossing past perfect binnen de strategie van VELUX om zijn marktaandeel in de commerciële markt verder uit te breiden.

Bekijk de video over het referentieproject Malmø School om meer te leren over de montage en de voordelen van de nieuwe VELUX Step-oplossing in utiliteitsgebouwen.

Op de VELUX Commercial website en op de blog leest u meer over de VELUX modulaire lichtstraten en de nieuwe Step-oplossing, oa met foto’s van het eerste uitgevoerde Belgische kantoorgebouw met deze nieuwe oplossing.

 

Nieuws Centrum : https://nieuws.velux.be

Boilerplate

Contactgegevens
Annelies Van Winkel 
Brand Manager
annelies.van.winkel@velux.com +32 495 36 61 76

Over de VELUX Commercial
Velux Commercial is een afdeling van VELUX die een groot gamma aan producten aanbiedt, gaande van dakbedekking tot rookafzuiging en warmteafvoer, maar ook oplossingen voor modulaire prefab luifels, voor tertiaire, industriële, openbare en commerciële gebouwen. VELUX Commercial omvat oplossingen zoals Wasco, Vitral, JET en VELUX Modular Skylights en stelt in totaal bijna 1200 mensen tewerk in 13 landen in de afdelingen verkoop, productie en administratie. Voor meer informatie, neem een kijkje op onze site