25
november
2016
|
15:12
Europe/Amsterdam

VELUX gaat in zee met ‘De Kringwinkel’ voor het RenovActive-project

De Europese Week van de Afvalvermindering, van 19 tot en met 27 november, staat in het teken van duurzaamheid en het verminderen van de afvalberg. In zijn streven naar een beter leefmilieu hecht ook VELUX veel belang aan deze waarden. Bewijs hiervan is de samenwerking met De Kringwinkel in het kader van RenovActive.

 

RenovActive, een duurzaam project

RenovActive is een eenvoudig, innovatief en betaalbaar renovatieconcept. Omdat het gebruik maakt van toegankelijke en gekende materialen, is het een voorbeeld van hoe Europese woningen kunnen worden omgebouwd tot een duurzame en gezonde leefomgeving in harmonie met het milieu. Het project wilt uitgroeien tot een waar concept dat op grote schaal in de huidige immomarkt kan worden toegepast. Meer info over het project kan worden gevonden op renovactive.velux.be.

 

R van Recycleren

De Europese Week van de Afvalvermindering (EWAV) is een initiatief ter bevordering van sensibiliseringsacties rond een duurzaam grondstof- en afvalbeheer gedurende één week.

De acties die in de EWAV kaderen, draaien rond de drie R’s: Reduce waste (afval verminderen), Reuse products (producten hergebruiken) en Recycle material (materiaal recycleren). Door samen te werken met De Kringwinkel wil VELUX zijn steentje bijdragen aan deze drie R’s.

 

Een sociale samenwerking met De Kringwinkel

Waarom VELUX juist samenwerkt met De Kringwinkel, de grootste keten van tweedehandswinkels in Vlaanderen, is vanzelfsprekend. Net als het RenovActive-huis moet de inrichting ervan hedendaags maar discreet zijn, financieel haalbaar en goed voor het milieu. De tweedehandsmeubelen van De Kringwinkel passen dus perfect in dit plaatje.

“Natuurlijk juichen we bij De Kringwinkel dergelijke samenwerkingen alleen maar toe, want het is goed om aan een groter publiek te tonen wat er mogelijk is met tweedehandsmeubelen. Bovendien wordt tweedehands meer en meer als iets positiefs gezien en wordt duurzaamheid een prioriteit; een hoopgevende gedachte”, vertelt Liesbeth De Schamphelaere, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel.

 

Daarnaast lanceert VELUX als onderdeel van deze samenwerking een grote inzamelactie bij haar personeel. Het doel hiervan is om gebruikte, perfect herbruikbare voorwerpen te verzamelen die vervolgens in één van De Kringwinkel-zaken zullen worden verkocht. VELUX heeft hiervoor paletten ter beschikking gesteld van elke dienst in het bedrijf, waarop iedereen gebruikte items kan achterlaten. Eind november worden de paletten dan geleverd aan De Kringwinkel, die het team met het meest waardevolle palet aanduidt als winnaar.

Download de foto's in onze "Multimedia" rubriek.