19
december
2016
|
10:35
Europe/Amsterdam

VELUX zet zich in voor kinderen

VELUX-werknemers steunen kindertehuis Reine-Astrid in Terhulpen

Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht heeft de Employee Foundation van de VKR Group, waarvan VELUX deel uitmaakt, € 20.000 geschonken aan het kindertehuis Reine-Astrid in Terhulpen. Deze som geld wordt gebruikt voor de renovatie en optimalisatie van de binnen- en buitenspeelruimten van de kinderen. Alle VELUX-werknemers slaan de handen in elkaar en nemen binnenkort zelf deel aan het renovatieproject.

 

Een nieuw speelterrein in de lente

Van 20 tot en met 24 maart neemt het VELUX-personeel uit België deel aan de vernieuwing van de buitenruimten van het Reine-Astrid tehuis in Terhulpen. Er wonen nu zo’n vijftig kinderen van nul tot zes jaar, waarvan de ouders door omstandigheden de zorg van hun kind moeten afstaan. Door deze renovatie creëren de VELUX medewerkers een leuke en educatieve speelplaats om de levenskwaliteit van deze jonge kinderen te verbeteren.

Het project, ondersteund door de VKR Group, wil een eersteklas renovatie neerzetten om de kwaliteit van de bestaande speelruimten en de buitenplaats te verbeteren. Bij het aanbreken van de lente kunnen de kinderen van het Reine-Astrid tehuis zich verwachten aan nieuwe luifels fruitbomen, een speelparcours, een zandbak in de schaduw en twee nieuwe VELUX-dakvensters om de kamers uit te breiden.

“Aangezien ieder jaar opnieuw een bedrag naar het tehuis gaat, evolueert het renovatieproject voortdurend en passen we de architectuur aan de noden van de kinderen aan. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld gekozen voor de aanpak van de buitenruimtes, omdat het bovenaan het lijstje stond”, vertelt Jean-Mary Caby, directeur van het Reine-Astrid tehuis.

 

Samen sterk

De werknemers bij VELUX België nemen vrijwillig deel aan het project in samenwerking met én onder coördinatie van Time4Society. Deze organisatie investeert tijd, kennis en energie in het welzijn van de kinderen in het tehuis. Elke werkkracht draagt op één of andere manier zijn of haar steentje bij aan de voorziene werken. Iedereen is ongeveer een halve dag aanwezig om te helpen, dé gelegenheid om samen te werken voor een goed doel.

“We zijn erg trots om dit project te kunnen ondersteunen via The Employee Foundation van de VKR Group. Het betekent veel voor het personeel van VELUX”, vertelt Christian Fosseur, General Manager bij VELUX.

 

De VKR Group

Al 25 jaar lang helpt de Employee Foundation van de VKR Group haar medewerkers en hun naasten als zij te maken krijgen met ziekte, overlijden en ongevallen, of bij de opvoeding van kinderen. Daarnaast kent de stichting subsidies toe aan goede doelen zonder winstoogmerk die de VKR Group nauw aan het hart liggen. In het kader hiervan steunt VELUX de renovatiewerken in het tehuis Reine-Astrid.