23
januari
2017
|
14:59
Europe/Amsterdam

Wedstrijd 75 jaar VELUX Groep: klimzaal New Rock wint nieuwe VELUX INTEGRA®dakvensters

Ter gelegenheid van zijn 75-jarig bestaan heeft de VELUX Groep een wedstrijd voor Belgische sportclubs georganiseerd. De winnaar zou worden beloond met VELUX INTEGRA®-dakvensters, waarmee de klimzalen beter kunnen worden verlicht en verlucht. In november 2016 werd de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt: klimzaal New Rock in Oudergem kreeg nieuwe VELUX-dakvensters met het INTEGRA®-systeem aangeboden. Op 14 januari heeft de klimzaal opnieuw de deuren geopend na werkzaamheden die twee maanden hebben geduurd.

Om zijn leden nog meer klimplezier te bieden heeft klimzaal New Rock in Oudergem een aantal veranderingen ondergaan. De renovatiewerkzaamheden waren bedoeld om het gebouw met de zaal voor het 'boulderen' te vergroten. Deze klimdiscipline is zeer fysiek en wordt op kleinere oppervlakken beoefend. De training is korter, maar intenser. Om de activiteit te optimaliseren werd de ruimte dus vernieuwd: het dak werd volledig gerenoveerd en er werden nieuwe VELUX-dakvensters geïnstalleerd.

Voor deze club, die ongeveer 5.000 vaste leden telt, is de verluchting heel belangrijk, "vooral omdat de klimmers magnesiumpoeder gebruiken dat vaak in het rond vliegt, maar ook omdat klimmen een sport is die veel fysieke inspanningen vergt en de klimmers daardoor natuurlijk veel zweten", vertelt Annick Rouserez, de verantwoordelijke van de club.

Voor een dergelijke discipline is ook de lichtsterkte van essentieel belang. De 'boulderzaal' bevat verschillende oversteken en hellingen waardoor het licht in de ruimte voldoende sterk moet zijn. Dankzij de VELUX-dakvensters is er een optimale zichtbaarheid van de grepen wanneer de klimmer zijn sport beoefend.

"Een elektrisch systeem is onontbeerlijk voor de dakvensters in de zaal omdat ze zich allemaal buiten ons bereik bevinden. Het VELUX INTEGRA®-systeem bleek de ideale oplossing: met één en dezelfde afstandsbediening kunnen we elk venster openen en sluiten.", vertrouwt Annick Rouserez ons toe. “Bovendien bieden ze een groot gebruiksgemak, doordat het openen en sluiten van de vensters kan worden voorgeprogrammeerd. Daarenboven beschikt het INTEGRA®-systeem over een regensensor, die ervoor zorgt dat de vensters bij regen automatisch sluiten.”

De VELUX-installatiesystemen zijn ontworpen om het werk van de installateur zo gemakkelijk mogelijk te maken. "Ik werk al negen jaar met VELUX-producten. Het nieuwe INTEGRA®-systeem is nog eenvoudiger te installeren dan het vorige. Het duurt in totaal maximaal anderhalf uur. En na de plaatsing neem ik altijd wat tijd om de werking van het systeem uit te leggen aan mijn klant", vertelt de installateur van de firma DIM Toiture.

 

Download de foto's in onze "Multimedia" rubriek.