27
januari
2017
|
10:57
Europe/Amsterdam

Winnaar van de wedstrijd 75 jaar VELUX Groep : klimzaal New Rock neemt nieuwe boulderzaal in gebruik

Tot grote tevredenheid van haar leden is de klimzaal New Rock in Oudergem na twee maanden werkzaamheden weer open. Als winnaar van de wedstrijd die de VELUX-groep organiseerde ter ere van haar 75-jarige bestaan, kreeg klimclub New Rock VELUX INTEGRA® geautomatiseerde dakvensters cadeau voor zijn nieuwe boulderzaal.

Nieuwe boulderzaal

In de klimzaal New Rock in Oudergem werden werken uitgevoerd voor de renovatie van de boulderzaal. Boulderen is een zeer fysieke klimdiscipline en wordt op kleinere structuren (niet hoger dan 4 meter) beoefend. Er wordt geklommen zonder touw en klimgordels en onder de klimroutes liggen dikke matten om de klimmers op te vangen als ze vallen. Om het boulderplezier nog te vergroten werd de ruimte vernieuwd. Zo werd het aantal dakvensters uitgebreid van één naar zes, wat resulteert in veel meer daglicht. Op 14 januari opende de klimzaal opnieuw de deuren.

Sinds de opening komen heel wat klimmers de vernieuwde zaal ontdekken. Ze zijn in de wolken over het resultaat, getuigt het enthousiasme van de jonge Roman: "Ik kom hier al zo’n vijf jaar klimmen. De nieuwe boulderzaal is echt top: ze is veel kleuriger en er is veel meer licht. Echt totaal anders."

VOOR NA

Winnaar van de VELUX-wedstrijd

De uitbaters van de zaal namen met hun renovatieproject deel aan de wedstrijd die de VELUX-groep ter gelegenheid van haar 75-jarige bestaan organiseerde voor Belgische sportclubs. Als winnaar van de wedstrijd kreeg klimzaal New Rock in Oudergem nieuwe VELUX-dakvensters met het INTEGRA®-systeem cadeau, die zorgen voor betere verlichting en verluchting van de ruimte, en dit alles volledig geautomatiseerd.

Licht en lucht

Voor de club, die ongeveer 5.000 vaste leden telt, is de verluchting heel belangrijk, "vooral omdat klimmers magnesiumpoeder gebruiken dat vaak in het rond vliegt, maar ook omdat klimmen een sport is die veel fysieke inspanningen vergt en de klimmers daardoor natuurlijk veel zweten"", vertelt Annick Rouserez, verantwoordelijke van de club.

Voor een dergelijke discipline is ook de lichtsterkte van essentieel belang. De 'boulderzaal' bevat verschillende oversteken en hellingen waarvoor het licht in de ruimte voldoende sterk moet zijn. Dankzij de VELUX-dakvensters is er een optimale zichtbaarheid van de grepen wanneer de klimmer zijn sport beoefend.

Roman Ysaline

"Een elektrisch systeem is onontbeerlijk voor de dakvensters in de zaal omdat ze zich allemaal buiten ons bereik bevinden. Het VELUX INTEGRA®-systeem bleek de ideale oplossing: met één en dezelfde afstandsbediening kunnen we elk venster openen en sluiten.", vertrouwt Annick Rouserez ons toe. “Bovendien bieden ze een groot gebruiksgemak, doordat het openen en sluiten van de vensters kan worden voorgeprogrammeerd. Ook beschikt het INTEGRA®-systeem over een regensensor, die ervoor zorgt dat de vensters bij regen automatisch sluiten.” Bezoekster Ysaline, die de afstandsbediening kon testen, reageert alvast enthousiast: “Wauw, alle ramen kunnen tezelfdertijd worden geopend!”

Bekijk de video hieronder  om de nieuwe boulderzaal en de reacties van de jonge klimmers te ontdekken.

Download de foto's in onze "Multimedia" rubriek.