06
juni
2017
|
08:34
Europe/Amsterdam

Woning essentieel voor een gezonde levensstijl

Bekende coaches benadrukken belang van onze omgeving voor een gezonder leven

Gezond leven is leven in harmonie met zichzelf en zijn omgeving. Het belang van een woning die voldoende verse lucht en daglicht binnenhaalt is daarbij niet te versmaden. Meer en meer gezondheidsgoeroe’s beseffen dat een betere levensstijl niet alleen van binnenuit komt maar ook door onze leefomgeving wordt beïnvloed.

TV-coach Sonja Kimpen hecht bijzondere aandacht aan het belang van daglicht in haar basisprincipes voor een gezonder leven:

“Dankzij licht maakt de huid vitamine D aan. Deze supervitamine bevordert de stofwisseling en steekt letterlijk een ‘licht aan’ in je hersenen dat je geest en stemming een warme gloed van positiviteit geeft.”1

Onlangs hield VELUX een interactieve workshop in haar RenovActive woning te Anderlecht. Er werden activiteiten georganiseerd die aan een gezonde levensstijl bijdragen. Tijdens het atelier konden de deelnemers aan der lijve ondervinden hoe een aangename en comfortabele woonomgeving het welzijn van de bewoners extra stimuleert. 

Laat je ook inspireren!

Het Belgische modelproject RenovActive betreft een sociale woning in Anderlecht die dankzij verbouwingswerken voor de bewoners gezondere en meer comfortabele leefomstandigheden biedt met een minimale impact op het milieu. De renovatie berust op volgende principes:

  • meer daglicht
  • betere ventilatie
  • uitstekende energie-efficiëntie
  • grotere woonruimte
  • betaalbaar
  • moduleerbaar

Wie zich wil laten inspireren om van zijn eigen woning een gezondere levensomgeving te maken, kan terecht op de website

 

1 Bron: "De 10 principes voor een leven lang slank", Sonja Kimpen, Standaard Uitgeverij