26
september
2017
|
14:06
Europe/Amsterdam

Woning omgetoverd dankzij natuurlijk daglicht

VOOR EINDKLANTEN |

Christophe en zijn vrouw Stéphanie profiteerden van de uitbreidingswerken aan hun woning om extra dakvensters te installeren. Resultaat: ze wonen nu in een modernere, ruimere woning met meer licht en betere verluchting.

Het gezin snakte naar een grotere woning. Na de geboorte van hun derde kind hadden ze nood aan meer ruimte. Daarom stelde de architect voor om de achterkant van de woning uit te breiden. Dat deed hij door het hellend dak op de verdieping te verhogen en een stuk bij te bouwen aan de ruimtes langs de achterkant. Daarbij werd er speciaal gelet op het benutten van een maximale glasoppervlakte, zodat de bewoners ook optimaal van daglicht te kunnen genieten. Daglicht is immers niet alleen zeer belangrijk voor de gezondheid en het welzijn, het vergroot ook het perspectief van de kamers, waardoor de ruimtes groter lijken.

“Dankzij de verbouwing hebben we vandaag 50 m² glasoppervlakte, terwijl dat daarvoor slechts 10 m² was. Dit heeft ons huis helemaal veranderd. Overal is er daglicht, waardoor de woning veel aangenamer is om in te leven”, vertelt Christophe.

Platdakvenster in de kamer van Louis

De kamer van zoon Louis was smal met een laag schuin plafond: “Zijn kamer bevond zich onder het dak. Het was niet mogelijk om overal recht te staan, en zowel het zicht naar buiten als de lichtinval waren beperkt. Daarom besloten we het dak te verhogen en zo de kamer te vergroten”, aldus mama Stéphanie.

Voor de kamer van Louis, die zich nu onder dat plat dak bevindt, heeft de architect een oplossing gevonden voor extra daglicht. Hij koos voor het nieuwe VELUX platdakvenster met CurveTech®-technologie: het gebogen glas ziet er bijzonder elegant uit, zorgt dat het regenwater goed wegstroomt en garandeert een optimale lichtinval. De eigenaars maakten de logische keuze voor de elektrische INTEGRA®-versie met ventilatiefunctie. Zo kunnen ze de verluchting optimaal regelen en de verduistering aan binnen- en buitenkant op afstand bedienen. Dit systeem is ook uitgerust met een regendetector, waardoor het venster automatisch kan worden gesloten wanneer het begint te regenen.

Meer licht in de kamer van Victoria

Daarna was het de beurt aan Victoria, de jongste van het gezin. Een klein verticaal raampje bood veel te weinig licht in haar kamer. “Vanwege de schuin aflopende wand in de kamer van Victoria aan de voorkant van het huis, besloten we ook daar een VELUX dakvenster te installeren. Uiteindelijk hebben we zelfs twee grote VELUX dakvensters naast elkaar laten zetten, voor meer licht en een aangenamer gevoel in haar kamer”, vertellen de ouders van Victoria.

Schoorsteeneffect in de traphal

Nu de verbouwwerken toch bezig waren, maakten Christophe en Stéphanie van de gelegenheid gebruik om ook de traphal aan te pakken. Daar was geen enkel raam, en tot op het gelijkvloers was er zo goed als geen lichtinval. Daarom werden boven de trap twee nieuwe VELUX dakvensters geïnstalleerd, die van de traphal een echte lichtkolom maken.

Voor meer comfort kozen de eigenaars voor VELUX INTEGRA® dakvensters met bediening vanop afstand. De hoge plaatsing van de vensters zorgt bovendien voor een schoorsteeneffect wanneer je ze opent: aangezien warme lucht altijd stijgt, kan de lucht die beneden binnenkomt nu door het dak weer naar buiten. Dat effect is extra handig voor een goede ventilatie – met een verkoelende werking in de zomer – én voor een optimale luchtkwaliteit het hele jaar door.